TÜBİTAK'ta ödüllü bilim insanı Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, böcek ilacı içerek intihar etti! Kocasına not bırakmış...

Dünyaca ünlü TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde başuzman araştırmacı Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, evinde ölü olarak bulundu. Erbahar'ın 30 Ekim tarihinde boşanma aşamasında olduğu kocasına bir not bıraktığı ve böcek ilacı içerek intihar ettiği öğrenildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü Sensör Teknolojileri Proje Grubu'nda başuzman araştırmacı olarak görev yapan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar'ın Tuzla Postane Mahallesinde bir sitede bulunan evinde cansız bedeni bulundu. 

Alınan bilgiye göre, Malzeme Enstitüsü KBRN Sensör Teknolojileri Proje Grubu’nda Başuzman Araştırmacı olarak görev yapan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar’ı, 30 Ekim Cumartesi günü  evinde hareketsiz halde bulan yakınları, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

POLİS, İNTİHAR İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYOR

Olay yerine gelen ekipler, Erbahar'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekiplerinin intihar ihtimali üzerinde durduğu bildirildi.

ÖDÜL ALMIŞTI

Erbahar, en ileri bilimsel araştırmaları yürüten 40 yaş altı genç bilim kadınlarının mükemmelliğini kutlamak ve genç yeteneklerin bilimsel çalışmalarını sürdürmelerine destek olmak amacıyla oluşturulan L'Oréal-UNESCO Bilim Kadınları İçin" Program Ödülü’nü almaya hak kazanmıştı.

ZEHİRLİ GAZ ARAŞTIRMASI YAPIYORDU

Doç. Dr. Erbahar, zehirli gazlara karşı yüksek algılama hassasiyetine sahip, üstün performanslı, seri üretime uygun, ekonomik, düşük güç tüketimiyle çalışan, kompakt kimyasal sensörler geliştirilmeyi amaçlayan çalışmalar yürütüyordu.

 BÖCEK İLACI İÇEREK İNTİHAR ETTİ

Erbahar'ın 30 Ekim tarihinde boşanma aşamasında olduğu kocasına bir not bıraktığı ve böcek ilacı içerek intihar ettiği öğrenildi.

Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu FED faizi kararı altın fiyatlarını etkiler mi? 1 Mayıs gösterilerinde polise tekme atan kişi 'Basel' çıktı
Sonraki Haber