'Suriye'de kesinlikle kendi işini halledebilir'

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ilgili yorumlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu söyleyen Trump, Suriye konusunda ise '' Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir.'' ifadelerini kullandı.

Trump, perşembe günü Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile yapacağı görüşmenin içeriğine ilişkin soru üzerine, "Irak'tan büyük oranda askerimizi çektik. Bu saçma, sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz. Aslında ta en başında oraya hiç gitmemeliydik. Bence oraya gitmek tarihimizde verilmiş en kötü karardı, ülkemiz Orta Doğu'da hiç olmamalıydı." yorumunda bulundu.

'ERDOĞAN'LA ÇOK İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR'

ABD'nin Afganistan ve Suriye gibi ülkelerden de askerlerini çektiğini vurgulayan Trump, "Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi çektiğimde olanları düşünün. Herkes 'bu korkunç' dedi. Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir. Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var." dedi.

Trump, herkesin Suriye'den çıkarlarsa "felaket" olacağını söylediğinin ancak ortada bir felaket olmadığının altını çizdi.

Süper Loto sonuçları 28 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları 1 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! Altın fiyatlarında son durum! Düşüş devam ediyor
Sonraki Haber