TRT yöneticisi Hilal Kaplan, Çağlar Ertuğrul'a "simit sat" diyor!

Altın Kelebek Ödülleri'ne bu yıl damga vuran isim TRT'de yayımlanan Teşkilat dizisinin oyuncusu Çağlar Ertuğrul oldu. Çağlar Ertuğrul'un sahnede Tamer Karadağlı'yı eleştiren jest ve mimikler kullanmasına tepkiler yükseldi. Ertuğrul'a TRT'nin üst yönetiminden de "Simit sat, onurlu yaşa!" çağrısı geldi!

Altın Kelebek Ödülleri'nde TRT 1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisindeki performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Çağlar Ertuğrul'un ödül konuşmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çağlar Ertuğrul, teşekkür konuşması sırasında, Altın Portakal'da Nihal Yalçın ile Tamer Karadağlı arasında yaşanan polemiğe jestleriyle atıfta bulunmuş bir anda arkasını dönerek "Birisi mimik yapıyor sandım arkamda" ifadelerini kullanmıştı.

TEŞKİLAT'TAN AYRIL ÇAĞRISI...

Çağlar Ertuğrul'un bu davranışı üzerine bugün TRT'nin üst yönetiminden sert mesajlar geldi.

Sabah Gazetesi yazarı ve aynı zamanda TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan bugün köşesinde "Simit sat, onurlu yaşa!" başlığını taşıyan bölümde Ertuğrul'u hedef aldı.

Hilal Kaplan yazısında, "Devleti yönetenlerin "gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde" olduğunu düşünen birisi, neden devletin kanalında başrol oynamayı kabul eder? Hadi etti; hayatı boyunca hiçbir ayrımcılığa uğramamış olmasına rağmen ödül konuşmasında neden "ötekileştirilmediğimiz bir Türkiye" dileğine "biz" öznesini kullanarak kendisini de katar? Devlet kanalında başrolsün; daha neyin ötekileştirilmesi bu?" ifadelerini kullandı.

Hilal Kaplan, Çağlar Ertuğrul'a şu çağrıyı da yaptı;

"Valla madem devleti yönetenlerden bu kadar rahatsızsınız, sizin sevdiğiniz sloganla seslenmek boynumuzun borcu: Simit sat, onurlu yaşa! Ya da neyse, size iyi "after party"ler..."

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber