Evinde Alanyaspor'la 1-1 berabere kalan Trabzonspor liderlik şansını kullanamadı

Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geldi. İlk 6 haftayı namağlup geçen Bordo-Mavililer, yeni hocası Bülent Korkmaz'la 3'te 3 yapan Akdeniz ekibini mağlup ederse liderlik koltuğuna oturacaktı ancak 0-1 geri düştüğü maçta 1 puana razı oldu.

İlk 6 hafta itibariyle Süper Lig'in yenilgisiz 2 takımından biri olan Trabzonspor, 7. haftanın kapanış maçında Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı. Bordo-Mavililer, 90 dakikadan galibiyetle ayrılması halinde Fenerbahçe'yi zirveden indirip liderlik koltuğuna oturacaktı.

36'da Famara Diedhio'nun golüyle öne geçen Alanya, 6 dakika sonra kalesinde golü gördü. Trabzonspor'un Danimarkalı santrforu Andreas Cornelius duran toptan gelen ortayı kafayla ağlara gönderdi ve 42. dakikadaki bu golle ilk yarı 1-1 bitti.

Bordo-Mavililer'de bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkan Hüseyin Türkmen, 75'te 2. sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Akdeniz ekibi Emre Akbaba'yla 85'te galibiyet golünü kaçırdı. 90+6'da Alanyaspor'un tecrübeli kalecisi Serkan Kırıntılı, Edgar'ın kafa vuruşunda %99'luk golü çıkardı.

Trabzonspor bu beraberlikle puanını 15'e yükseltti. Namağlup unvanını koruyan Karadeniz ekibi 8. haftada Kayserispor'a konuk olacak. 13 puana yükselen Alanyaspor ise Konyaspor deplasmanında ter dökecek.

BÜLENT KORKMAZ'LA 4 MAÇ 10 PUAN

Seyircisi önünde oynadığı son maçta Galatasaray'a karşı 0-2 geriye düşen ancak maçtan 2-2 beraberlikle ayrılmayı başaran Abdullah Avcı'nın takımında önemli bir eksik yoktu.

Alanya cephesinde ise Bülent Korkmaz'ın göreve gelmesinden sonra çıkış başladı. Tecrübeli çalıştırıcıyla 3 maçta 9 puan toplayan Turuncu-Yeşilliler, kalesinde gol görmedi. İki takımın 11'leri şöyle:

TRABZONSPOR: Uğurcan, Peres, Edgar IE, Hüseyin, İsmail, Berat, Marek Hamsik, Nwakaeme, Bakasetas, Djaniny, Cornelius

ALANYASPOR: Serkan, Juanfran, Awaziem, Milunovic, Borja, Fatih, Umut, Efecan, Emre, Davidson, Diedhiou.

Adana Demir tek attı, İstanbul'da 3 puanı aldı! Okan Buruk Tete için raporunu verdi! Sene sonu ayrılık... Egzama nasıl geçer? Egzamaya ne iyi gelir? Egzama nasıl tedavi edilir?
Sonraki Haber