'Toz Çanağı' isimli anormal doğa olayı Colorado'da kameralara yansıdı!

ABD'nin Colorado eyaletinde toz fırtınası meydana geldi. Colorado'daki 100 binden fazla ev ve işyeri dahil olmak üzere toplam 4 eyaletteki hanelerde elektrik kesintileri yaşandı. Anormal doğa olayı, cep telefonu kameralarına yansıdı. Toz bulutunun hızla tüm evleri sardığı görüntüler gündem oldu.

This browser does not support the video element.

ABD'nin Colorado eyaletinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarda toz fırtınası meydana geldi.

TOZ ÇANAĞI

Dağlar üzerinde çıkan toz fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, meteorologlar olağandışı fırtınayı "dust bowl (toz çanağı)" olarak nitelendirdi ve hızı saatte 100 kilometreye ulaşan rüzgarlara yol açtığını belirtti. Bir kamyonun şiddetli fırtınaya dayanamayarak devrildiği görüldü.

4 EYALETTE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Kansas'ta da yüksek sıcaklıklardan kaynaklanan fırtınanın yollarda görüş mesafesini düşürdüğü, Nebraska ve Iowa'da da benzer durumların yaşandığı kaydedildi.

Fırtına nedeniyle Colorado'daki 100 binden fazla ev ve işyeri de dahil olmak üzere 4 ABD eyaletinde elektrik kesintileri yaşandığı aktarıldı. Eyalet yetkililerine göre rüzgarlar, Kansas'ın batısında görüş mesafesini sıfıra indirdi ve 4 aracın devrilmesine neden oldu. Kansas yetkilileri, Colorado sınırından Salina'ya kadar Interstate 70'i ve Kansas'ın kuzeybatısındaki 9 noktada tüm karayollarını trafiğe kapattı.

UZMANLAR: ANORMAL

Nebraska Valley'deki Ulusal Hava Durumu Servisi'nden meteoroloji uzmanı Brian Barjenbruch, "Bir seferde bu kadar hasar veren fırtınayı görmek, yılın herhangi bir zamanında olağandışı olurdu. Ancak bunun Aralık ayında olması gerçekten anormal" dedi.

Amerikalı ünlü rapçiden alkışlanan Filistin'e destek konuşması Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu! Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı! İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler! Kassam Tugayları yayınladı! İsrail askerlerinin dibine girdiler! EMNİYET-YARGI MERKEZLİ KUMPASI MİT ÖNLEDİ!