‘Thodex’ davasında ara karar çıktı!

Kripto para borsası Thodex aracılığıyla çok sayıda kişiyi dolandıran ve Arnavutluk’ta yakalanan Fatih Özer’in yargılandığı davada çıkan ara karara göre sanıkların tutukluluk hali devam edecek

Kripto para borsası “Thodex” üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’tan Türkiye’ye iadesi beklenen Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın 40 bin 564'er yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı davaya devam edildi.

"ZARARIMIN KARŞILANMASINI İSTİYORUM"

Duruşma davaya ilk kez katılan mağdurların ifadelerinin alınmasıyla başladı. Mağdur Merve S., 5 bin lira ana para yatırdığını ancak sanık avukatlarının zararı için kendisine 3 bin 850 lira yatırdığını söyleyerek, “Paramın geri kalanının da tarafıma iade edilmesini istiyorum” dedi. Mağdur Esra B. ise sanık avukatlarının mahkemeye zararının karşılandığına dair verdiği dilekçenin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “Ben sisteme 2 bin lira yatırdım. Bana kesinlikle ödeme yapılmadı. Herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı. Zararımın karşılanmasını istiyorum” dedi.

“ARNAVUTLUK'TA SÜREÇ BİTTİĞİNDE BİZ DEVREYE GİRECEĞİZ”

Diğer müştekiler de ifadelerin de zararlarının giderilmesini talep etti.

Müşteki ifadelerinin ardından söz alan bir avukat mahkeme başkanına Faruk Fatih Özer’in neden Türkiye’ye getirilmediğini ve ne zaman duruşmada hazır edileceğini sordu.

Faruk Fatih Özer hakkında iade kararının çıktığını söyleyen mahkeme başkanı, “Arnavutluk’taki yargı süreci devam ediyor. Bu süreçte onlara karışmamız mümkün değil. Bizim de basından öğrendiğimiz kadarıyla istinaf aşamasında olduklarını biliyoruz. Onlara karışmak gibi bir durumumuz olamaz bir avukat olarak bunu en iyi sizin bilmeniz lazım.

Oradaki süreç tamamen bittikten sonra biz zaten devreye girip kendisini duruşmada hazır edeceğiz” dedi.

"TUTUKLULUK HALLERİNE DEVAM"

Müştekilerin ardından söz verilen sanıklar da tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Malatya'da deprem oldu Yıl sonu dolar ne kadar olacak? Merkez yeni dolar tahminini paylaştı Dursun Özbek ve ikna heyeti Mehmet Büyükekşi ile görüşecek!
Sonraki Haber