Theo Walcott'tan Southamptan'a 2 yıllık imza

Southampton altyapısından yetişen ve 2006'da yuvadan uçan Theo Walcott, bu sezon geri döndüğü Kırmızı-Beyazlı ekibin formasını 2 sezon daha giyecek. 32 yaşındaki İngiliz futbolcuyu Everton'dan kiralayan Avusturyalı menajer Ralph Hasenhüttl, performansından memnun olduğu yıldızı kadroda tutmayı başardı.

Premier Lig'de inişli çıkışlı bir sezonu geride bırakmak üzere olan Southampton, sezon başında Everton'dan kiraladığı Theo Walcott'un tapusunu aldı. Kırmızı-Beyazlılar, 32 yaşındaki kanat forvetiyle 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

"Azizler" lakaplı Southampton, Everton ile sözleşmesi sezon sonunda dolacak Walcott için bonservis bedeli ödemeyecek. İngiltere Milli Takımı'nda 47 kez forma giyen Theo Walcott bu sezon Premier League'de 3 gol, 3 asistliklik katkı sağladı. 

Southampton altyapı ürünü olan Walcott, henüz 17 yaşında yaptığı çıkışla İngiliz futbolunun yeni yıldızı olarak gösterilmiş ve 2006 Dünya Kupası'nda genç yaşta forma giydikten sonra Arsene Wenger tarafından 10 milyon pound bonservis bedeliyle Arsenal'e transfer olmuştu.

Walcott'u 2017-18 sezonunun devre arasında Everton'a 22.5 milyon euroya satan Arsenal, her ne kadar oyuncudan istediği verimi alamasa da transferde yüzde 100'den fazla kar etmeyi bilmişti. Everton kariyerinde "2. bahar"ını yaşayamayan İngiliz futbolcu, evine geri döndü.

İmzanın açıklanmasının ardından Twitter paylaşımı yapan Walcott, "Southampton benim için çok şey ifade eden bir kulüp ve bu sezonu St Mary's'te geçirmiş olmak inanılmaz derecede özeldi. İki sezon daha yuvaya dönme fırsatına sahip olmak, hem kişisel hem de profesyonel olarak benim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Küresel fonlardan Türkiye’ye para girişi artacak Deniz Çakır, vefat eden rol arkadaşı Sabina Toziya'yı böyle andı! 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar
Sonraki Haber