The Economist dergisi, Erdoğan düşmanlığını kapağına taşıdı

Londra merkezli The Economist dergisi, önümüzdeki sayısının kapağını sosyal medyadan paylaştı. The Economist, Kılıçdaroğlu'na gövdesini adeta siper ettiği yeni sayı ile Erdoğan nefreti kapaklarına kadar taşımış oldu.

Londra merkezli The Economist dergisi, önümüzdeki sayısının "2023'ün en önemli seçimi" başlıklı kapağını sosyal medyadan paylaştı.

Economist'in 6'lı Masa Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduğu kapak, derginin Erdoğan nefretini bir daha göstermiş oldu.

6-12 Mayıs tarihlerinde raflarda olacak derginin kapağında büyük puntolarla, "2023'ün en önemli seçimi" yazıyor. Economist editörleri, sayıya "Türkiye ve demokrasinin geleceği" altbaşlığını attı. Derginin kapak tasarımında üzerinde Türk bayrağı, "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın" ve "Oy verin" yazan çıkartmalar bulunuyor.

İBRAHİM KALIN'DAN YANIT

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, The Economist'in Türkiye'nin 14 Mayıs seçimlerine yönelik kapağına yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

"Yine heyecan yapmışlar ve eklemişler: “Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek…”

Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum.

Sakin olun.

Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek."

KILIÇDAROĞLU: "KREMLİN YERİNE BATI'YA ÖNCELİK VERECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir mitinginin ardından İngiliz BBC televizyonuna konuşmuş ve gazeteci Orla Guerin'e "Türkiye'yi yeniden hizalyacağım, Kremlin yerine Batı ile ilişkilere öncelik vereceğim" demişti.

At suratına sahip olmak için yüzlerce operasyon geçirdi! Fenerbahçe Çağlar Söyüncü için kararını verdi! Edanur Gezer'in ölümüyle ilgili soruşturmada flaş gelişme!
Sonraki Haber