Tez hazırlarken 106 yıllık belge buldu! Görenleri duygulandırdı!

Yüksek lisans tezini hazırlayan Orman yüksek mühendisi Erhan Kılıç, arşivleri incelerken ilginç bir dosya buldu. Osmanlı arşivinde 1. Dönem savaşından kalma 106 yıllık belge buldu. Bulduğu belgenin mutluluğunu yaşayan Kılıç, ö dönemin önemini duygulanarak anlattı.


İstanbul Orman Müdürlüğü'nde bilgi sistemleri şube müdürü olarak görev yapan orman yüksek mühendisi Erhan Kılıç, tez çalışmasında Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi'nde konu ile ilgili araştırma yaparken buduğu belge ile şaşkınlık yaşadı. e 1'inci Dünya Savaşı'nın devam ettiği 20 Mart 1916'da Beşiktaş Barbaros Numune Mektebi idarecilerinin, İstanbul Maarif Müdürlüğü’ne Osmanlıca yazdığı el yazısı resmi belgeye ulaştı. Belgede o dönemin zorluklarını, mücadelesini duygulanarak anlatan Kılıç,Türkçe'ye çevirdiği ve öğrencilerin ayakkabıları olmadığı için davet edildikleri ağaç bayramına katılamayacakları ifadeleri yer alan belge hem hüzünlendirdi hem de o savaş döneminde bile ağaçlandırma çalışmalarına verilen önemi ortaya koydu.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları