'Terör saldırısıyla dalga geçtiler' iddiasının aslı ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'nde ellerindeki poşetle video çeken bir grup Arap gencin, Taksim patlaması sonrası algı yaptığı iddia edildi. O görüntülerin gerçekleri ortaya çıktı.

Taksim patlamasının ardından sosyal medyaya düşen bir görüntü büyük tepki çekti. İddialara göre görüntülerdeki 3 kişinin, Taksim saldırısıyla dalga geçtiği, İstiklal Caddesi'nde bulunanları korkutmaya çalıştığı ve "Türk milletinin acısıyla alay ettiği" öne sürüldü.

Ancak Anadolu Ajansı Teyit Hattı olayın gerçeklerini araştırdı. 

Kimi hesaplar görüntülerdeki kişilerin Suriyeli mülteciler olduğunu, kimileri ise videonun korku yaratmak amacıyla çekildiğini iddia etti.

Aynı iddianın ulusal ve yerel yayın yapan gazetelerin ve çeşitli basın organlarının sosyal medya hesaplarında da yer aldığı görüldü.

İŞTE GERÇEKLER...

Paylaşımlara konu olan görüntüler ilk olarak @ayman.otman rumuzlu TikTok hesabından 6 Kasım 2022 tarihinde paylaşıldı. Paylaşılan gönderinin 20 Kasım Pazar itibariyle hala yayında olduğu ve ilk yayın tarihinin 6 Kasım 2022 olduğu, @ayman.otman adlı hesap incelendiğinde de görülebiliyor. Anadolu Ajansı Teyit Hattı, görüntülerdeki üç kişinin de Türkiye'ye kasım ayında geldiğini ve bunlardan ikisinin Taksim'deki terör eylemi gerçekleşmeden Türkiye'den ayrıldığını öğrendi.

Görüntülerde gözlüklü kişinin elinde bir poşet tutarak "İstanbul’da en çok sinirlendiğim olay; çıkıp geziyorsun dolanıyorsun bir şeyler alacaksın bir bakıyorsun..." derken, şapkalı kişinin gelerek poşeti kaparak kaçtığı görülüyor. TikTok için hazırlanmış paylaşımda, herhangi bir terör eylemine dair gönderme bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum! Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber