Terim, Vedat'ı A Milli Takım'a almadı!

Şubat 2015'te Türk vatandaşı olan Fenerbahçe'nin yıldızı Vedat Muriqi'nin, Türk Milli Takımı'nda oynama isteğine yanıt alamayınca Kosova Milli Takımı'nı tercih ettiği iddia edildi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'da oynadığı dönemde Türk vatandaşlığına yaptığı başvuran ve kabul edilen Vedat Muriqi, Şubat 2015 tarihinde Türk vatandaşı oldu.

Muriqi'nin vatandaşlık hakkını elde etmesinin ardından, diğer talebi ise Ay-Yıldızlı formayı giymek oldu. O dönem Kosova Milli Futbol Takımı yeni kurulmuştu ve hiçbir uluslararası başarısı ve tanınırlığı bulunmuyordu. Bu isteğini kulübüyle ve yakın çevresiyle paylaşan Muriqi, kendisine A Milli Takım'da oynaması konusunda yardımcı olunmasını istedi.

DÖNÜŞ YAPILMADI

Akşam'dan Orçun Özateş'in haberine göre, Muriqi'nin bu isteği çeşitli bağlantılar tarafından dönemin Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’e iletildi fakat bu talepler uzun bir süre boyunca cevapsız bırakıldı.

Tecrübeli hocadan cevap gelmemesi üzerine daha fazla beklemek istemeyen Muriqi, Kosova Milli Takımı'ndan gelen öneriyi kabul ederek Kosova'ya gitti.

2016 yılından beri 23 kez Kosova Milli Takımı’nın formasını giyen Vedat, 8 takımda gol atarken, 3 de asist yaptı.

GALATASARAY'A BU SEBEPLE TRANSFER OLMADI

Diğer yandan, Muriqi'nin taleplerini yanıtsız bırakan Terim'in geride kalan yaz transfer döneminde Galatasaray’a transfer etmek için yoğun çaba harcadığı öğrenildi. Ancak Muriqi, bu kez tercihini Terim’den yana değil, Fenerbahçe'den yana kullandı.

25 yaşında olan yıldız, Kosova Milli Takımı'yla Türkiye'nin resmi maçlarda henüz hiç gol atamadığı İngiltere’ye karşı deplasmanda oynadığı maçta 1 gol atarken, 2 de asist yapmıştı.

Sertab Erener'den sosyal medyada kendisini eleştirenlere gönderme! İstanbul'da 1 Mayıs için toplu taşımaya kısıtlama getirildi! Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi?
Sonraki Haber