Temizlik malzemelerindeki tehlike: Kullanmayın, DNA'yı değiştiriyor!

Temizlik amacıyla kullandığımız temizlik malzemeleri hakkında Prof. Dr. Canan Karatay uyarıda bulundu. Karatay, çamaşır malzemelerindeki tehlikeyi vurgulayarak "DNA'yı değiştiriyor zehir gibi öldürüyor. Kullanmayın" uyarısında bulundu.

Ev veya iş yerlerinde etrafın temiz olması ve mis kokması için temizlik ürünlerini sıklıkla kullanırız. Peki bu temizlik ürünleri ne kadar sağlıklı hiç düşündük mü? Beslenme konusunda yaptığı uyarılarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, temizlik ürünleri hakkında kritik uyarıda bulundu.

"Çocuklarımızı bir zehir gibi öldürüyor"

Çok konuşulacak sözlerinde karatay, özellikle deterjanlar için "Çocuklarımızı bir zehir gibi öldürüyor" dedi ve vurgulayarak "Kullanmayın" dedi. Kanal D Haber’de yer alan habere göre, “Herkesin “Mis gibi temizlik kokusu” dediği koku için Canan Karatay “O koku zehir kokusu” dedi.

"İnsan vücudu için en büyük zehirdir.”

Karatay “Deterjanların içinde bulunan bromür ve klorür vücut zehiridir. Çocuklarımızın hepsinin burunlarının tıkanmasının sebebi; titiz annelerin bunları kullanmalarıdır. O bromür ve klorür insan vücudu için en büyük zehirdir.” ifadelerini kullandı.

Ünlü profesör, deterjandan çıkan o kokunun çocukların DNA’sını değiştirdiğini söyledi. Karatay “Titiz hanımlar o kokuyu duymak için temizlik yapıyorlar. Öyle bir koku yapılmış ki beyinde tinercilik gibi bağımlılık yapıyor. O yumuşatıcılardaki kokuyu duymadan mutlu olmuyorlar, temizlik olmadı sanıyorlar” şeklinde konuştu. Karatay, Haşimato hastalığının da bu kadar yayınlaşmasını fazla deterjan kullanımına bağladı ve “Marmara denizinde müsilaj oldu, neden? Deterjanlardan, dezenfektanlardan… Vücutta da müsilaj oluyor aynı şekilde. Burun tıkanıklığı vücutta müsilaj olduğunu gösteriyor. O kadar çok haşimato hastalığı yaygın ki… Bromür ve klorürün vücuda girmesi sonucu vücutta iyot kullanamıyor tiroid. Onun için haşimato, haşimato diyoruz." dedi.

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Halkbank'tan ABD'de açılan ikinci hukuk davasına ilişkin açıklama Borsa günü rekorlarla tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler...
Sonraki Haber