Televizyonun sesini sonuna kadar açıp eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet!

Kağıthane'de, kendisine boşanma davası açan 25 yaşındaki eşi Nisa Ece İnçke'yi, silah sesi dışarıdan duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açıp 4 kez kurşunlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve hakkındaki karar Yargıtay'da bozulan sanık Recep İnçke yeniden yargılandığı davada, karar çıktı.

Mahkeme, sanık Recep İnçke hakkında herhangi bir indirim uygulamadan "Eşini kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Yargıtay, "Kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi gerekirken "Tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği gerekçesiyle kararı bozmuştu.

SAVCI HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ TALEP ETMİŞTİ


İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Recep İnçke Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada, şikayetçiler Caziye Ece ve Hasan Ece de hazır bulundu. Duruşma savcısı, evlilik birliği içinde eşlerden birinin başka biriyle diğer eşi aldatmasının haksız tahrik oluşturacağı yerleşik birçok Yargıtay uygulamasıyla sabit olduğunu belirterek "Haksız tahrik altında kasten öldürmek" suçundan cezalandırılmasını yönündeki mütalaasını tekrar etti.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları