Telefonunuzun pil ömrünü iki katına çıkaracak 4 püf noktası...

Her gün daha fazla kullanmaya başladığımız telefonlarımızın pil ömrünü uzatmanın 4 püf noktasını sizler için derledik. Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Dünyayı, ülkemizi, hatta arkadaşlarımızın neler yaptıklarını telefonlarımız, bilgisayarlarımız ve tabletlerimizden öğreniyoruz. Ancak gelişen teknoloji ve büyüyen ekonomisi ile teknolojik cihazların ömrü de bir hayli azaldı. SuperHaber olarak size, telefonlarınızın pil ömrünü uzatmanın 4 püf noktasını veriyoruz.

Her gün daha fazla kullanmaya başladığımız telefonlarımızın pil ömrünü uzatmanın 4 püf noktasını sizler için derledik.
Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Dünyayı, ülkemizi, hatta arkadaşlarımızın neler yaptıklarını telefonlarımız, bilgisayarlarımız ve tabletlerimizden öğreniyoruz. Ancak gelişen teknoloji ve büyüyen ekonomisi ile teknolojik cihazların ömrü de bir hayli azaldı. SuperHaber olarak size, telefonlarınızın pil ömrünü uzatmanın 4 püf noktasını veriyoruz.

1- TELEFONUN ŞARJI DOLUYKEN ŞARJA TAKILI BIRAKMAYIN.

Telefonun şarjı doluyken prize bağlamak gerilimi arttırır ve bu da telefonun pil ömrünün biraz da kısalmasına neden olur. Bu nedenle telefonunuzu gece yatarken şarja bırakmak kısa vadede zaman kazandırsa da uzun vadede pil ömrünü kısaltmaktadır.

2- ŞARJINIZIN %100 DOLU OLMASI ŞART DEĞİL.

Telefonun şarjının tamamen dolu olması çok da faydalı değildir. %80-90 kadar olması yeterlidir. Daha fazlası size çok ciddi bir kullanım süresi sunmayacağı gibi pil ömrünü de azaltır.

3- TELEFONUNUZU HER FIRSATTA ŞARJ EDEBİLİRSİNİZ.

Telefonunuzu prize takılı bırakmaktansa kullandığınız sırada şarja takarak pilinizi doldurabilir, gerektiğinde çıkarabilirsiniz. Böylece şarj kontrolü sizin elinizde olur.

4- TELEFONUN ISINMASINI ENGELLEYİN.

Telefonlar ısıya aşırı duyarlıdır. Cihazın yavaşlanmasına sebep olan aşırı ısınma, ayrıca telefon için de zararlıdır. Bu yüzden cihazınızı şarj ettiğiniz sırada kılıf kullanıyorsanız mutlaka çıkarmalısınız. Ayrıca güneşin altında olduğunuz durumlarda da telefonun güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat etmelisiniz.

3 yeni banka kuruluyor Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı taşıyan helikopter acil iniş yaptı Ev kiralayacak ve satın alacaklara 'dolandırıcılık' uyarısı
Sonraki Haber