Tayvan'dan kritik açıklama: "2027'de Çin'le savaşabiliriz"

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, 2027 yılında Çin'le savaş çıkabileceğini söyledi ve aralarındaki krizin boyutunu ortaya koydu.

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, ülkesinde katıldığı bir programda 2027 yılında Çin'le savaş çıkabileceğini iddia etti. Wu, Çin ordusundan gelen tehlike sinyallerini çok dikkatli bir şekilde değerlendirdiklerini belirtti.

ABD istihbarat raporlarına göre Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2027 yılında Tayvan'ı işgal edecek.

ÇİN'DEN 'BARIŞÇIL BÖLÜNME' SÖZLERİ

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, Çin'in egemenlik ihtilafı içinde olduğu Tayvan'a dair görüşlerini yinelerken, yabancı güçleri Tayvan'ın bağımsızlığını destekleyerek "barışçı bölünmeyi" hedeflediklerini savundu.

Tayvan'ın eski devirlerden bu yana Çin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Japon işgalinden kurtarılan adanın Çin'e iadesinin savaş sonrası uluslararası düzenin önemli bir bileşeni olduğunu vurgulayan Çin Gang, son dönemde Çin'i "bölgedeki statükoyu değiştirmekle" suçlayan söylemleri "saçmalık" olarak niteleyerek, şunları kaydetti:

"Uluslararası kuralları hiçe sayan, statükoyu tek taraflı değiştiren ve Tayvan Boğazı'nda istikrarın altını oyan Çin anakarası değil, 'Tayvan'ın bağımsızlığını' savunan ayrılıkçı güçler ile 'Tayvan'ın bağımsızlığını' çıkarları için kullanmak isteyen bir grup ülkedir. Onların kural, statüko, istikrar dedikleri aslında 'tek Çin' ilkesini aşındırmak ve 'barışçı bölünmeyi' sağlayarak, savaş sonrası düzeni bozmak ve Çin'in egemenliğini zedelemek istiyorlar. Bunu 1,4 milyar Çinli kabul etmeyecek; Çin, geri kazandığı toprakları yeniden kaybetmeyecek, savaş sonrasının kurulu düzeni değişmeyecektir."

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber