Tarıma dev destek! 733 projeye 791 milyon verildi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, üreticiye müjdeyi Twitter adresinden duyurdu. Avrupa Birliği fonlarından sağlanan 791 milyon liralık destek, başvuru yapan 733 projeye verildi. Bakan Kirişçi, bu projelerin ülke ekonomisine katkısının yatırım süreci tamamlandığında 1.3 milyar liraya ulaşacağını belirtti. İşte detaylar...

IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşeni olarak kuruldu. Süt, et, hububat gibi ürünlerin yenilikçi yöntemlerle üretilmesini sağlıyor.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) konusunda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı %21,5 Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar (103) konusunda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı %6,6, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) konusunda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı ise %,34,5, toplamda sözleşmeye bağlanan bütçenin harcanma oranı ise %19,46 olarak gerçekleşti.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme! İstanbullular hazırlanın: Hafta sonu elektrik olmayacak! Bahçeli: Kalkışma yapanın başı kesilmeli!
Sonraki Haber