Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu: Şap hastalığı taşıyan ilk vaka tespit edildi

Türkiye’nin farklı illerinde hayvanlarda görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatılmıştı. Bakanlık yaptığı açıklamada şap hastalığı taşıyan ilk vakanın tespit edildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamada, şap hastalığı taşıyan ilk vakanın tespit edildiğini duyurdu.

Türkiye’nin farklı illerinde hayvanlarda görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatılmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, konuya ilişkin inceleme başlatmıştı.

Şap hastalığıyla ilgili bakanlıktan yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Şap hastalığı taşıyan ilk vaka tespit edildi" denildi.

ŞAP HASTALIĞI NEDİR?

Evcil veya yabani tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen, kronik durumlarda zayıf ve yavru hayvanlarda ölüme sebebiyet veren, genellikle et, süt ve iş gücü kaybına sebep olan viral bir hastalıktır. Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığınca ihbarı mecburi hastalıklar arasında yer almaktadır. Hastalığın mortalitesi düşük olmasına karşın yüksek morbiditeye sahiptir. Bu şu anlama gelir: Öldürücü olmamakla birlikte sürü içerisinde veya bölgede hızla yayılır. Her ne kadar zoonoz kabul edilse de insanlara bulaşma oldukça nadirdir.

 

Fırat Kalkanı bölgesinde PKK'ya darbe! Öldürüldüler... O eski Türkiye artık yok 23 Nisan'da kargolar açık mı, kaça kadar açık?
Sonraki Haber