Tarım Bakanı Kirişçi'den, ABD'den köyüne göç eden askeri antropolog Ece Aynur Onur'a destek

ABD'de askeri antropoloji eğitimi alan, sonra Türkiye'ye dönerek dedesinin Burdur'daki topraklarında susuz tarıma başlayan Dr. Ece Aynur Onur, "Topraklarınızı terk etmeyin. Köylüyseniz bununla gurur duyun" diye seslendiği bir video yayınladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Onur'a destek verdi ve 'Ece kardeşim, seninle gurur duydum. ABD bir antropolog kaybetti, ülkemiz üretime sevdalı bir çiftçi kazandı' paylaşımında bulundu.

This browser does not support the video element.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ABD’den dedesinin köyüne dönerek çiftçilik yapan savaş uzmanı Dr. Ece Aynur Onur'a sosyal medyadan destek verdi.

Ece Aynur Onur'un, "Topraklarınızı terk etmeyin, köylüyseniz bununla gurur duyun" diye seslendiği videoyu twitter hesabından paylaşan Bakan Kirişçi, "Ece kardeşim, seninle gurur duydum. ABD bir antropolog kaybetti, ülkemiz üretime sevdalı bir çiftçi kazandı” ifadelerini kullandı.

TARIMIN GENÇ NESİL SEMBOL İSMİ OLDU

Dr. Ece Aynur Onur, ABD’de askeri antropolog iken dedesinin topraklarına sahip çıkmak için kariyerini bırakarak Burdur’a gelmiş, susuz tarım yapmaya başlamıştı.

Boşalan köylerin yeniden canlanması için sembol bir isim haline gelen Dr. Ece Aynur Onur, önümüzdeki yüzyılın su ve gıda savaşlarına sahne olacağını düşündüğünü belirterek, “Bu da bir savaş ve vatan savunması. Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazma kürekle kazandıysak, bu savaşı da çapa ve orakla kazanacağız. Topraklarınızı terk etmeyin, şehirlere göç etmeyin, köylüyseniz bununla gurur duyun” sözlerini sarf etti.

ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI!