Tarihin ilk röntgen filminde dikkat çeken detay!

Günümüz tıp teknolojisinin olmazsa olmazları arasında yer alan röntgen, 124 yıl önce bulundu. Alman bilim insanı Wilhelm Röntgen, tarihe geçen buluşunun ilk görüntüsünü eşinin elini çekerek elde etti. İşte tarihin ilk röntgen görüntüsünün hikayesi;

Günümüzde röntgen teknolojisi kolay ulaşılablir olsa da, ilk keşfedildiğinde tıbbi teknoloji adına şaşırtıcı ve radikal bir adım olarak görülüyordu. Bu icat, doktorların ve bilim insanlarının, insan vücudunun içini açmadan incelemesini sağladı. Bu gelişme de, o dönem adına inanılmaz bir ilerleme anlamına geliyordu.

TARİHİN İLK RÖNTGEN FİLMİ

1895 yılında tarihin ilk röntgen filmi çekildi. İlk röntgenler bugünün röntgenleri kadar net bir görünüm sunmuyor; ancak buna rağmen tıp dünyasını değiştiren bu teknolojinin nerede başladığını görmek bir hayli ilginç.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!