Taliban'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı var: Şiddeti artıracak pozisyonlardan vazgeçin

Geçtiğimiz yıl Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi konusunda tarafsız olduklarını açıkladı. Her iki ülkeyi aralarındaki sorunları diyalog ve barışçıl yollarla çözmeye davet eden Taliban Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Tüm tarafların, şiddeti yoğunlaştırabilecek pozisyonlar almaktan vazgeçmesi gerekiyor." dedi.

Afganistan'da uzun bir süre saldırılarını arttırarak sürdüren Taliban,15 Ağustos 2021 tarihinde başkent Kabil'e girerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kontrolü sağlamıştı. Yönetime el koyan Taliban kısa sürede ülkede hakimiyeti sağlamış, süreç boyunca ülkeden kan donduran görüntüler servis edilmişti.

DİYALOG KURMA ÇAĞRISI

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Taliban yetkilileri her iki ülkeyi, aralarındaki sorunları diyalog ve barışçıl yollarla çözmeye çağırdı.

"SİVİL KAYIPLARIN ARTMASINDAN ENDİŞE DUYULUYOR"

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdul Kahhar Belhi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taliban yönetiminin, Ukrayna'daki gelişmeleri yakından izlediği ve sivil kayıpların artmasına endişe duyduğunu ifade etti.

"ŞİDDETİ YOĞUNLAŞTIRACAK POZİSYONLARDAN VAZGEÇİLMELİ"

Belhi, her iki tarafın da geri adım atması gerektiğini vurgulayarak "Tüm tarafların, şiddeti yoğunlaştırabilecek pozisyonlar almaktan vazgeçmesi gerekiyor." ifadesine yer verildi. Belhi ayrıca, her iki tarafın da Ukrayna'da yaşayan Afgan öğrenci ve göçmenlerin güvenliğini sağlamasını istedi.

Ece Seçkin'in 'Lambalar' klibinde gerçek ve sanal dünya arada! Gaddar dizisinde "taksici" olayından sonra "Adnan Oktar"a gönderme! MHRS'de yeni düzenleme için görüşülüyor...
Sonraki Haber