Tahkim Kurulu'ndan Galatasaray'a kötü haber geldi! Antalyaspor maçında oynayamayacak

Bugün öğlen saatlerinde PFDK, Galatasaraylı Mauro Icardi'ye 1 maçta men cezası vermişti. Galatasaray'ın itirazı üzerine olağanüstü toplanan Tahkim Kurulu, Mauro Icardi'ye verilen men cezasını onadı.

Galatasaray'ın Ankaragücü ile oynadığı mücadelede rakip takım tribünlerine hareket yaptığı iddia edilen Mauro Icardi, PFDK'ya sevk edilmiş ve bugün öğlen saatlerinde 1 maçtan men cezası almıştı. Bu karar üzerine Tahkim Kurulu'na itiraz eden sarı kırmızılı takıma kötü haber geldi.

Olağanüstü toplantı kararı alan Tahkim Kurulu yetkilileri, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin 1 maçlık cezasının onandığını açıkladı. Arjantinli yıldız bu akşam oynanacak Antalyaspor maçında forma giyemeyecek.

İşte Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama:

"Galatasaray A.Ş.’nin Mauro Emanuel Icardi ile ilgili PFDK’nın 26.02.2024 tarih ve E.2023-2024/842 - K.2023-2024/1053 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Galatasaray A.Ş. futbolcusu Mauro Emanuel Icardi’nin rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle verilen 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezasına yönelik itirazın kısmen kabulü ile; sübut bulan ihlalin FDT’nin 36. maddesi ile düzenlenen “Sportmenliğe Aykırı Hareket” ihlali niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT’nin 36 ve 35/4. maddeleri uyarınca2 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, eylemini haksız tahrik altında işlemiş olduğu anlaşıldığından FDT’nin 12. maddesinin uygulanması neticesinde 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezası şeklinde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına, bir üyenin sübut, iki üyenin cezanın tayini yönünden karşı oyuyla, oyçokluğu ile,

Karar verilmiştir."

'Kripto yasası' TBMM'de! İşte detaylar... Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Bir emniyet müdürü serbest! Toz taşınımı, kuvvetli sağanak ve yükseklerde kar erimesine dikkat!
Sonraki Haber