Suudi’ler oyun oynamak için 38 milyar dolar harcayacak! Dev kaynak ayrıldı...

Ekonomisinin tamamı petrol ihracatına dayalı olan Suudi Arabistan, petrolün bir gün biteceğinin farkına vardı. Bu nedenle de yeni iş alanlarına devasa bütçelerle yatırım yapmaya başlayan Suudi Arabistan, bilgisayar oyunu sektörüne 37.8 milyar dolarlık dev bütçe ayırdı.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük e-spor organizatörlerinden ESL Gaming’i 1 milyar dolara alan Savvy Gaming Group, oyun sektöründeki yerlerini sağlamlaştırmak için 37,8 milyar dolarlık bütçe ayırdıklarını duyurdu. Yeni kurulacak girişimlerin desteklenmesi için harcanacak bu tutarın yanısıra mevcut şirketlere yönelik “küçük yatırımlar” için 18 milyar dolarlık bir ek bütçe bulunuyor. Şirket bu yatırımla Savvy Fonu bu hamleyle 39 bin kişilik istihdam yaratmayı hedefliyor.

Türkiye ile de savunma, tarım, enerji gibi alanlarda ortak yatırım yapmayı teklif eden Suudi Arabistan, devlet destekli yatırım fonu Savvy kanalıyla geçtiğimiz günlerde Newcastle United futbol kulübünü de satın almıştı. Bunun hemen ardından, FACEIT’in de 500 milyon dolara satın alındığı haberi geldi.

Süper Loto sonuçları 30 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? TEM Otoyolu'nda korkunç kaza! Bariyerlere ok gibi saplandı Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte güncel akaryakıt fiyatları
Sonraki Haber