SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ AHMET ARİF DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un bugünkü yeni bölümünde konuğu Aydınlık muhabiri Kaan Arslan oldu.

Gündemin sıcak başlıklarını değerlendiren Bozkurt ile Özkan, Türkiye ile Irak ilişkilerindeki yeni dönemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK'yla mücadele mesajlarını ve Türkiye'nin Irak'taki büyük operasyonunun şifrelerini değerlendirdi.

Süleymancılar dosyasını bir kez daha açan Bozkurt, Özkan ve Arslan, Süleymancılar'ın eski lideri Ahmet Arif Denizolgun'un şüpheli ölümünü, Denizolgun’un vefatından sonra başa geçen Alihan Kuriş dönemini ve Kuriş ile beraber Süleymancılar'ın devlete karşı değişen tavırlarını masaya yatırdı.

''BÜYÜK IRAK OPERASYONUYLA İLGİLİ CİDDİ BİR AŞAMAYA GİRDİK''

Bozkurt, ''Büyük Irak operasyonuyla ilgili ciddi bir aşamaya girdik.  TSK Irak'ta büyük operasyonu yapacak. Anlaşmaya varıldı, alt yapı oluşturuldu. Ciddi bir hava gücü desteğiyle Irak devletiyle anlaşmalı 30-40 kilometre derinlikte bir operasyon yapacağız. Bu operasyonla Irak'ın dağ silsilesinin arkasına inerek alanı kontrol edeceğiz. Süleymaniye, Mahmur ve Sincar hattını ırak silahlı kuvvetleri, peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi unsurları ile tutacağız.'' dedi.

''15 TEMMUZ'A GİDEN SÜREÇTE FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR İÇİNDE GİZLENDİ''

Arslan, ''Edinilen bilgiye göre, Ahmet Arif Denizolgun'un bir sağlık sorunu yoktu. Denizolgun'a vefat etmeden önce saatlerce kimse ulaşamadı. Şüphelendikten sonra ilk iletişim kurdukları andan itibaren 36 saat geçtiği söyleniyor. Burada şüpheler başlıyor. Denizolgun'un yakınları siyasi gelişmelerin hareketli olduğu bir dönemde Denizolgun'un ortadan kaybolmadığı ve sağlık probleminin olmadığı bir süreç yaşandığı söyleniyor. Savcı, Denizolgun'un evinin kapısında anahtar durmasına dikkat çekti. 182 ülkede 2 milyondan fazladan üyesi olan bir cemaat liderinin evine elini kolunu sallayarak girebilir mi? Denizolgun'un cenazesi bulunduğunda ağzından köpüklü kan geldiği görülmüş. Bu durum dışarıdan saldırı ile öldürülebileceğinden şüphelendirdi. Adli tıptan normal bir ölüm olduğuna dair rapor geldi. Savcılık ise bunun üzerine soruşturma başlatarak şüphelere dikkat çekti. Denizolgun'un vefatındaki savcılık raporunun üzerine neden gidilmedi? Bir sürü şüphe söz konusu. Cemaatin liderliği Denizolgun'un vefat edildiği gün hemen ilan edildi. Denizolgun'un yeğeni Alihan Kuriş kendini hemen lider ilan etti. Kuriş ile birlikte cemaat açıktan devlete karşı tavır almaya başladı. Kuriş liderliği ile birlikte devlete karşı tavır alan Süleymancılar dönemiyle bağlantılı olarak karşımıza çıkan davalarda fetö'cülerin Süleymancılar içerisinde yıllarca yer aldığı karşımıza çıkıyor.

''FETÖ İLE SÜLEYMANCILAR, ÖĞRENCİ YURTLARI ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENEREK FAALİYETLER YAPTI''

Denizolgun'un vefatıyla ilgili savcılık bu kadar şüphe çekmişken, şüphelerle bağlantılı olarak denizolgun'un avukatlığını yapmış 3 hukukçu karşımıza çıkıyor. bunlardan birisi eski HSK üyesi A.G. isimli biri. Alihan Kuriş'in arkasında başsavcının yürüdüğü fotoğraf dikkat çekmişti. orada bir çete kurulduğu ve cemaate ilişkin davaların üstünün örtüldüğü iddia edilmişti. O çetedeki isimlerden birisinin A.G. olduğu ortaya çıkmıştı. Denizolgun'un şüpheli ölümünde yine karşımıza A.G. çıktı. A.G.'nin Türkiye'de infial yaratan bir davada avukat olduğu ortaya çıktı. Süleymancılar'da bu yaşananların eylül 2016'da olması ve cemaatin o tarihten itibaren kabuk değiştirmesi ve CHP'ye oy çağrıları yapması gibi yapbozun parçaları geniş çerçeveden bakıldığında yerine oturuyor. FETÖ'nün TSK imamının ölümünden hemen önce Denizolgun'a ziyareti dikkat çekici. FETÖ'nün operasyondan haber olduğu ve Süleymancılar'a destek için teklif götürdüğü, Denizolgun'un kabul etmediği için cemaatin Süleymancılar'ı hedef aldığı iddiaları söz konusu. Cemaat liderinin öldüğü gün neden kız kardeşinin oğlu lider olarak başa geçiyor? Cemaatteki insanlar 2016 öncesinde Alihan Kuriş'in kim olduğunu bile bilmiyor. Mimar Alihan Kuriş, cemaat lideri olana kadar cemaatin iş insanı, ekonomi kaynağı ve çevresini kullanarak Antalya'da güçlü biri hale geldi. Denizolgun cemaat lideriyken 2014'ten sonra bir takım hazırlıklara da başladı. Cemaatte yasaklı olan Alihan Kuriş, Denizolgun vefat ettikten hemen sonra kendini nasıl lider ilan edebildi? Cemaatten bu kadar uzak olan birisi cemaatin başına getirecek güveni nasıl bir pazarlık süreciyle sağladı?  FETÖ'den süleymancılar'a sızma girişimleri söz konusu. 15 Temmuz'a ilişkin dava alan FETÖ'cülerin süleymancı olduğu ortaya çıktı. FETÖ ile Süleymancılar, öğrenci yurtları üzerinden örgütlenerek faaliyetler yaptı. Gülenciler Süleymancılar'dan yurt örgütlenmesini örnek aldı. Bu model tuttu. Süleymancılar ile FETÖ'cülerin ilişkisi 15 Temmuz'dan önce cemaatin kontrolü dışında gelişti. FETÖ'cüler Süleymancılar'dan bu modeli örnek aldı. 15 Temmuz'a giden süreçte FETÖ'cüler Süleymancılar içinde gizlendi.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz! Sezgin Baran Korkmaz'dan X sohbet odasında dikkat çeken açıklamalar "Dünyaya yeniden gelsem İlahiyat okumam" FETÖ CEMAATİ ELE Mİ GEÇİRİYOR? CÜBBELİ İLE İLGİLİ 15 TEMMUZ İDDİASI! ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE?