Su kullanımına ilk kısıtlama geldi

Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan ve toplamda 150 milyon metreküp kapasiteli Bayramiç ve Atikhisar Barajlarında sadece 24 milyon metreküp su kaldı. Bu gelişme üzerine Çanakkale Belediyesi su kullanımına ilişkin bazı yasaklar getirdi. Şehir şebeke suyuyla araç, halı ve kilim yıkanması yasaklandı. Park, bahçe, yeşil alan ve tarımsal amaçlı üretim yapılan yerlerde de su kullanımında kısıtlamaya gidildi...

Çanakkale'de yağışların beklenen seviyede olmaması nedeniyle barajlardaki su seviyesi iyice azaldı. Çok sayıda su kaynağına sahip olduğu için mitolojide adı 'Bin Pınarlı İda' olarak geçen Kaz Dağları'nın dibindeki 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda, yaklaşık 12 milyon metreküp su kaldı.

ŞOK'tan Anneler Günü'ne özel indirim fırsatları! Meteorolojiden 11 il için kuvvetli yağış ve kar uyarısı! "Dusan Tadic efendi çık da maçta sorumluluk al! Köy takımlarına atma" "Fenerbahçe bir mucize gerçekleştirip şampiyon olacak" Tekin Kartal kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü? "Fenerbahçe Galatasaray maçına U19 ile çıksın, sahadan çekilsin"