Strep- A bakterisi hakkında uzman isim uyarılarda bulundu

Ülkemizde oldukça yaygın görülmeye başlanan Strep-A virüsü hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Sert açıklamalarda bulundu. Sert, "Biz Strep- A bakterisinden korkmuyoruz, onun vücutta geliştirdiği komplikasyonlardan korkuyoruz” dedi.

Ülkemizde daha çok çocukları etkisi altına alan, Strep- A baktersi kaynaklı ilk ölümün 3 yaşındaki Aras Sönmez’in Ankara’da hayatını kaybetmesi ile endişeler başladı. Son zamanlarda hastanelerin dolmasına sebep olan bakteri ile ilgili açıklamalar da bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Sert, “Strep A virüsü yeni veya mutasyon geçirmiş bir bakteri değil tedavisi olan bir bakteri. Biz Strep A bakterisinden korkmuyoruz, onun vücutta geliştirdiği komplikasyonlardan korkuyoruz” dedi.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor! Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı