Stoltenberg duyurdu: İsveç, Türkiye ve NATO 12 Haziran'da tekrar görüşecek

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, İsveç, Türkiye ve NATO'nun 12 Haziran'da tekrar bir araya geleceğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenliyor. Canlı aktarıyoruz...

12 HAZİRAN'DA YENİ GÖRÜŞME

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç, Türkiye ve NATO'nun 12 Haziran'da yeniden bir araya geleceğini belirtti.

İşte Stoltenberg'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

"Kendisini yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ettim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben NATO'nun önümüzdeki ay yapılacak zirvesinde gündeme alınacak konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Hiçbir müttefik daha fazla saldırıya maruz kalmadı. İsveç kayda değer ve somut adımlar attı. Geçtiğimiz birkaç günde terörizmle mücadele yasasında önemli değişiklikler yürürlüğe girdi. Dolayısıyla İsveç taahhütlerini tamamladı.

İsveç'te Türkiye ve NATO'ya karşı bazı eylemleri görmek de üzücü. Demokratik toplumlarda bazı hakların olduğunun, bunları korunması gerektiğinin altını çizmeliyiz. Bu eylemler gerçekleşirken İsveç'in NATO'ya girmesini, İsveç ile Türkiye'nin iş birliğini engellemeyi bırakması gerekiyor. Türkiye, Finlandiya ve İsveç geçtiğimiz yıl yapılan NATO Madrid Zirvesi'nde 3'lü bir anlaşma imzalamışlardı.

Bugün ben ve Sayın Erdoğan ortak mekanizmanın güçlü olarak çalışmasına devam etmesi konusunda uzlaşıya vardık, özellikle 20 Haziran'dan sonra. İsveç'in üyeliğinin en hızlı şekilde sağlanmasını arzu ediyoruz.

12 Haziran'da İsveç Türkiye ve NATO bir araya gelecek."

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü! 19 Mayıs 2024 Pazar TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Dünya Reisi'nin arama çalışmalarını Akıncı İHA'dan takip ediyor!
Sonraki Haber