Stockholm sendromu onu suç makinesine dönüştürdü!

Stockholm sendromu rehinenin kendisini rehin alan kişiye karşı duygusal bir bağ kurmasıyla ortaya çıkan durumdur. İşte bu durumun en ilginç örneklerinden olan Patty Hearst’ün ilginç hayatını sizler için derledik.

Adını biyolojideki simbiyoz (ortak yaşam) teriminden alan ve Kaliforniya, Berkeley’de kurulan Simbiyonez Kurtuluş Ordusu 1973'te ilk eylemini gerçekleştirdi.

Bu eylem, Oakland'ın ilk siyahi okul müdürü Marcus Foster’ı faşist olduğu gerekçesi ile öldürmekti. İşte o andan itibaren gazetelerde yerini almaya başlayan bu örgüt, bir anda herkesin gündemine oturuverdi.

Örgütün amblemi Sri Lanka kültürüne ait yedi başlı bir kobra yılanıydı. Yılanın her bir başı birliği, kendi kaderini belirlemeyi, kolektif çalışmayı ve sorumluluğu, işbirliği ekonomisini, amacı, yaratıcılığı ve inancı temsil ediyordu. Bu niyetlerle yola çıktığını söyleyen örgütün ikinci eylemi, medya patronu William Randolph Hearst’ün torunu Patty’i kaçırmak oldu.

Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! "Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları