Steam'in ardından EA de dolara geçti: Fiyatlar uçtu gitti...

Steam'in TL ile ödeme almayı bırakmasının ardından Electronic Arts da Türkiye'de dolara geçiş yaptı. Bu karar sonrası EA Play abonelikleri ve EA uygulamasındaki oyun fiyatları ciddi oranda artış yaşandı.

Dünyanın en popüler oyun platformu Steam'in TL ile ödeme almayı bırakıp dolar kuruna geçmesiyle birlikte oyunlarda büyük zamlar yaşanmış ve oyuncular adeta son kalesini de kaybetmişti.

Steam'in kararı sonrası bir başka platformda da TL'den dolara geçiş yaşandı. Electronic Arts da tıpkı Steam gibi TL ile ödeme almayı bıraktı. Artık EA Play aboneliği ya da EA masaüstü uygulaması üzerinden oyun satın almak isteyen oyuncular, dolar ile ödeme yapacaklar.

ABONELİK FİYATLARI 3.5 KATINA ÇIKTI

Henüz TL kuru terk edilmeden önce EA Play aboneliği, bugüne kadar aylık 39,99 TL, yıllık ise 249,99 TL'ye satın alınabiliyordu. Electronic Arts'ın aldığı kararla bu fiyatlar, 4,99 dolar ve 29,99 dolar olarak güncellendi.

Böylece EA Play yıllık fiyatı 249,99 TL'den 870 TL'ye yükseldi. Ama unutmayalım EA Play aboneliğini Xbox mağazası üzerinden aylık 39,99 TL karşılığında satın almaya devam edebilirsiniz.

OYUN FİYATLARI DA UÇTU

Sadece abonelikler değil EA uygulamasındaki oynların fiyatları da dolar kuruna geçtikten sonra büyük artış yaşandı. Örnek olarak EA FC 24, 69,99 dolar (bugünün kuruyla 2.033 TL) karşılığında satılıyor.

Oyunu Epic Games üzerinden 1.199 TL'ye satın alabiliyorsunuz.

Umuyoruz ki Epic Games de diğer firmalar gibi TL'yi bırakıp dolarla satışa geçmez.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber