Steam ne zaman dolara geçecek? Steam kuru ne zaman değişecek?

Dijital oyun dünyasının devi Steam, uzun bir süre Türk Lirası (TL) üzerinden satılan oyunlara son vermeyi planlıyor. Oyunseverler arasında merak edilen Steam'in kur değişimi konusu, ne zaman değişeceği ve ne zaman dolara geçeceği ile araştırılıyor. Peki, Steam ne zaman dolara geçecek? Steam kuru ne zaman değişecek?

Bu önemli değişiklik, platformun ana sayfasında yapılan resmi bir duyuru ile kullanıcılara iletildi. Steam, 2022 yılında 10 TL'ye sabitlediği dolar kurunu değiştirme kararı alarak, Türkiye'de satılan oyunların para birimini Amerikan Doları (USD) olarak güncelleyecek. Bu dönüşüm, 20 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak.

STEAM KURU NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

Steam'in bu radikal kararı, oyunseverler arasında geniş çaplı bir tartışma yaratmış durumda. Oyun fiyatlarının dolar kuru üzerinden belirlenecek olması, platformdaki oyunlara yaklaşık yüzde 200 oranında bir zam gelmesine neden olacak. Bu durum, özellikle genç oyunseverler arasında bütçe planlaması ve oyun alım alışkanlıklarını değiştirme ihtiyacı doğurabilir.

Steam, mevcut bakiyelerin otomatik olarak dolar cinsine dönüştürüleceğini ve kullanıcılara herhangi bir ek işlem yapma zorunluluğu olmadığını belirtti. Ancak, bu dönemde bakiye yükleme ve oyun alım-satım işlemlerinde dikkatli olunması öneriliyor.

STEAM NE ZAMAN DOLARA GEÇECEK?

20 Kasım'dan itibaren Türkiye'deki oyuncular, Steam üzerindeki oyunları dolar kuruyla satın alacakları için bütçe planlamalarını bu değişikliğe göre yapmak durumunda kalacaklar.

İşçi maaşlarını ödeyemeyen belediye başkanından şok hareket Soft Power nedir? Yumuşak Güç ne anlama gelir? Alex de Souza Süper Lig'e geri döndü! 2 yıllık anlaşma
Sonraki Haber