SSB'den sürü İHA yarışması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Sürü İHA Teknoloji Geliştirme ve Gösterim Projesi kapsamında mikro ölçekli firmalar ve KOBİ’lerin katılımıyla düzenlediği yarışmanın ilk aşaması tamamlandı.

This browser does not support the video element.

Sabit Kanat Sürü İHA Açık Ortamda Hedef Tespit ve İmha Görevi-Önceden Programlı Kol Uçuşu kapsamlı Faz-1 Aşama-1 yarışmasına 26 firma başvurdu.

Gerekli yeterlilikleri karşılayan firmalara teknoloji geliştirme maliyeti karşılanarak destek sağlandı. Kalecik İHA Test Merkezinde gerçekleştirilen uçuşlu testlere çok sayıda firma katılarak yeteneklerini sergiledi.

BAŞARILI OLAN FİRMALAR İKİNCİ AŞAMAYA GEÇECEK

Faz-1 Aşama-1 uçuşlu testlerini başarıyla tamamlayan firmalar, Aşama-2 Gözetleme ve Görev Devri ile proje kapsamındaki geliştirme ve üretim faaliyetlerine devam edecek.

Faz-1’in üç ve dördüncü aşamaları “Yakın Mesafede Keşif, Hedef Tespit ve İmha” ile “Taşıyıcı Platformdan Bırakılarak Uzak Mesafede Keşif, Hedef Tespit ve İmha”dan oluşacak.

"Sen kime parmak sallıyorsun..." YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası!