Sri Lanka'da yeni bir patlama daha oldu!

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bir sinema yakınlarında patlama yaşandı. Kentte paniğe sebep olan patlamaya ilişkin Savunma Bakanı Ruwan Wijewardena açıklamada bulundu. Bakan sinema yakınlarında bulunan şüpheli bir motosikletin kontrollü şekilde imha edildiğini açıkladı. Savunma Bakanı ayrıca saldırılarla ilişkili olduğu düşünülen 60 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Sri Lanka'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Son bilgilere göre, 359 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin de yaralandığı bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Son olarak bu sabah saatlerinde başkent Kolombo'da bir sinemanın yakınında şiddetli bir patlama oldu. 

Halkta paniğe neden olan patlamayla ilgili açıklama Savunma Bakanı Ruwan Wijewardena'dan geldi. 

Bakan patlamanın sinema yakınında şüpheli bir motosikletin kontrollü şekilde infilak ettirilmesi ile ilgili olduğunu açıkladı. 

Bakan Wijewardena saldırılarla ilgili olarak da 60 kişinin gözaltında olduğu bilgisini paylaştı. 

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber