SpaceX nedir, sahibi kim, ne zaman kuruldu? SpaceX turistik uzay uçuşları ne kadar, kaç TL?

SpaceX konusu ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ile gündeme geldi. Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, başarıyla fırlatılarak Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde adından söz ettirdi. Bu çerçevede SpaceX'in ne olduğu ve sahibinin kim olduğu merak ediliyor. Peki, SpaceX nedir, sahibi kim, ne zaman kuruldu? SpaceX turistik uzay uçuşları ne kadar, kaç TL? İşte, SpaceX turistik uçuşları ve şirket hakkında merak konusu olan o detaylar...

SpaceX gündeme, Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuyla damga vurdu. Alper Gezeravcı'nın katılımıyla gerçekleşen uzay yolculuğu, SpaceX'e ait uzay aracının başarılı bir şekilde Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmasıyla büyük ilgi çekti. Bu olayla birlikte, SpaceX'in doğası ve sahibi hakkında merak uyandı. SpaceX, ne işe yarar, sahibi kim ve ne zaman kuruldu gibi sorular gündemi meşgul ediyor. Turistik uzay uçuşlarına olan talep de bu kapsamda önemli bir konu haline geldi. SpaceX turistik uzay uçuşları için belirlenen ücretler ve bu hizmete ilgi gösterenlerin merak ettiği diğer detaylar da oldukça önemli. İşte, SpaceX'in kuruluş tarihi, sahibi, turistik uzay uçuşlarına dair fiyatlar...

SPACEX NEDİR, AÇILIMI NE?

SpaceX (İngilizce açılımı: Space Exploration Technologies Corporation, Türkçe: Uzay Keşif Teknolojileri Şirketi), Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi olarak Kaliforniya'nın Hawthorne şehrinde bulunuyor. 2002 yılında Tesla Motors'un CEO'su Elon Musk tarafından kurulan şirket, uzaya fırlatma araçları ve roket sistemleri geliştirmekte ve çeşitli uzay misyonlarını üstlenmektedir.

SPACEX'İN AMACI NE?

SpaceX'in başarıları arasında özel sektör tarafından finanse edilen ilk sıvı yakıtlı roketin yörüngeye ulaştırılması, uzaya fırlatılan ve başarılı bir şekilde Dünya'ya geri getirilen ilk özel sektör uzay aracı (Dragon), Uluslararası Uzay İstasyonu'na malzeme temin etmek üzere geliştirilen Dragon Kargo, insanlı bir görev gerçekleştiren ilk özel şirket (Crew Dragon), tek bir roket fırlatması ile taşınan en fazla uydu gibi önemli başarılar bulunmaktadır.

SPACEX'İN SAHİBİ KİM?

Şirketin kurucusu Elon Musk, Güney Afrika asıllı Amerikalı bir mucit ve girişimci olarak tanınmaktadır. Musk aynı zamanda Tesla Motors'un kurucu ortaklarından biri olup, SolarCity'nin de başkanlığını yürütmektedir. SpaceX'in başkanı ve CEO'su olan Musk, aynı zamanda Tesla Motors'da başkan, CEO ve ürün mimarı olarak görev yapmaktadır.

SPACEX TURİSTİK UZAY YOLCULUĞU NE KADAR?

SpaceX'in uzay yolculuğu ücretine dair henüz bir açıklama yapılmamıştır. Şirket, tasarladığı uzay aracı ve roketlerde kullanılan bileşenlerin tasarımını, testini ve üretimini büyük ölçüde şirket içinde gerçekleştirmektedir. Bu yaklaşım, SpaceX'in sektördeki en ucuz fırlatma fiyatını sunabilmesine ve geleneksel roket geliştirme sürelerini büyük ölçüde azaltabilmesine olanak tanımıştır.

SPACEX HANGİ ÜLKENİN ŞİRKETİ?

SpaceX, NASA ile yapılan Ticari Yörüngesel Taşımacılık sözleşmesi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na yük tedarik etme görevini başarıyla gerçekleştirmiş ve insanlı kullanıma uygun Dragon aracının geliştirilmesi konusunda NASA ile işbirliği yapmıştır. Ayrıca, özel sektör şirketleri, yabancı hükümet kurumları ve Amerikan ordusu ile çeşitli sözleşmeler imzalayarak fırlatma hizmetleri sunmaktadır.

Dolar ve euroda sınırlı düşüş! İşte 30 Nisan güncel döviz kurları Binlerce kilometre uzağa uçtu Süper Loto sonuçları 28 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber