Soylu 'Cumhurbaşkanımıza minnettarım' sözleriyle paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Telegram kanalından bir paylaşımda bulundu. Adnan Menderes Müzesi'nin tamamlanmasına az bir süre kaldığını belirten Bakan Soylu, "Cumhurbaşkanımıza minnettarım" dedi.

This browser does not support the video element.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski başbakanlardan Adnan Menderes’in idam edilmeden önce gitme hayalini kurduğu Çine Çayı’nın kenarında yapımı tamamlanan ve çevre düzenlemesinde son aşamaya gelen müzeyle ilgili bir paylaşıda bulundu.

Telegram kanalından paylaşımda bulunan Bakan Soylu, müzenin yer aldığı videoya şu notu düştü:

"Cumhurbaşkanımıza minnettarım...
İşkencelerden yorulan Menderes’in,
“Çine Çayı'nın kenarında, söğütün altını özlüyorum.” dediği yere, "Adnan Menderes Müzesi'ni kuralım." talimatının tamamlanmasına az kaldı...

Çok heyecanlıyım.
Tarih, düzeliyor..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koordinasyonunda Aydın Valiliği'nin yürüttüğü çalışmalarda birçok aşama tamamlandı.

Müzenin açılışa hazır hale getirilmesi için son çalışmalar devam ediyor.

Müzenin içerisinde sergilenecek alanlarda son çalışmaların yapıldığı ve yakın bir zamanda müzenin ziyarete açılabilecek konuma geleceği bildirildi.

VALİ ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesinde yapımı devam eden Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve Rekreasyon alanında incelemelerde bulunmuştu.

Vali Aksoy, merhum Adnan Menderes'in yaşamıyla ilgili müzede sergilenmesinde yarar görülen fotoğraflar, farklı özellikli parçalar varsa Aydın Valiliği ile paylaşılmasını temenni ettiğini belirterek vatandaşlara bağışta bulunmaları çağrısı yapmıştı.

KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi?