Sörloth'tan Türk futboluna eleştiri! 'Tek taktik 'Gol at''

Eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth'tan Türkiye itirafı! Şuan Leipzig'te forma giyen yıldız santrafor Türk futbolu ile ilgili "Türkiye'de sahaya çıkıyordum ve bana verilen tek taktik 'Gol at' oluyordu." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da gol kralı olan Alexander Sörloth Türk futbolu ile ilgilli konuştu.

Bordo-mavili ekip ile gol kralı ünvanını alıp sezon sonu Bundesliga'ya giden Sörloth'tan çarpıcı açıklamalar. Almanya'da Leipzig forması giyen yıldız santrafor, Türkiye'de fazla taktik olmadığını, kendisine tek söylenenin 'Gol at' olduğunu ifade etti. RB Live'a konuşan Sörloth Türkiye'den Almanya'ya geçmesinin kariyeri adına güzel bir hamle olduğunu vurguladı. Yıldız futbolcu, "Türkiye'de sahaya çıkıyordum ve bana verilen tek taktik 'Gol at' oluyordu. Bu kadar, daha fazlası yok..." diyerek  sözlerine devam etti.

ALEXANDER SÖRLOTH'UN AÇIKLAMALARI

"Türk futbolundan Alman futboluna geçmek kariyerim adına büyük bir hamleydi. Daha yeni yeni takıma yerleştim. Avrupa'nın en iyi takımlarından birinde oynuyorum. Takım iyi yolda ve bu durum beni mutlu ediyor. Türkiye'de çok fazla taktik yoktu. Bu yüzden burada olmak benim için büyük bir değişiklik oldu. Türkiye'de sahaya çıkıyordum ve bana verilen tek taktik 'Gol at' oluyordu. Bu kadar, daha fazlası yok. Sadece gol at deniyordu. Türkiye ve Almanya arasında çok farklı bir futbol stili var."

"KAFAM RAHATLADI"

"Özellikle bir hücum futbolcusuysanız sahaya çıktığınızda en iyisi fazla düşünmemek olur. İlk başlarda bu yeni sistemde nasıl oynayacağımı çok fazla düşünüyordum. Şimdi alıştım, kafam rahatladı ve işler artık otomatik ilerlemeye başladı. Bunu zaten saha içinde de gösteriyorum.  Tabii bana takım içinde büyük bir destek var. Antrenmanlarda çok fazla gol atıyorum. Sanırım benim için bu kadar sabırlı olmalarının nedeni de antrenman performansım. Maç içinde yapamadığım şeyleri antrenmanda ne kadar sıkı çalıştığımı görebiliyorlar."

Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması Ankara'da aranan 868 kişi yakalandı Bahçeli'den dikkat çeken 'Türkçülük Günü' mesajı!
Sonraki Haber