Sonunda bu da oldu! IMF, ABD’yi izlemeye aldı

Bankacılık kriziyle uğraşan ABD, en büyük ortağı olduğu Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından izlemeye alındı. Sın olarak iki bankanın batması nedeniyle kriz yaşayan birçok bankanın da hisseleri çakılan ABD’de, finansal kriz IMF’yi harekete geçirdi. Yakında ABD ile bir stand-by anlaşması olur mu bilinmez ama Amerika’da faiz artışları enflasyonu göreve düşürse de milyonlarca ABD’li işsizlikle karşı karşıya kaldı. İşte detaylar...

Bloomberg’te yer alan habere göre, Uluslararası Para Fonu, Silikon Vadisi Bankası'nın başarısızlığından kaynaklanan gelişmeleri ve potansiyel finansal riskleri "yakından izlediğini" söyledi.

Bir sözcü Pazar günü sorulara yanıt olarak, IMF'nin "ABD'deki politika yapıcıların durumu ele almak için uygun adımları attığına tam olarak güvendiğini" belirtti.

ABD, 190 üye ülkedeki ekonomik gelişmeleri düzenli olarak izleyen Washington merkezli küresel kriz kredi kuruluşunun en büyük hissedarı.

ABD düzenleyicileri çözüm bulmak için zamana karşı yarışıyor ve Hazine Bakanı Janet Yellen, daha geniş bir banka kaçışından kaçınmaya çalışırken, yetkililerin mudileri korumaya odaklandığını söyledi.

İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması! Yarışmacılardan Filistin mesajı geliyor! 8 Mayıs 2024 at yarışı programı belli mi? Hangi hipodromlarda koşu var
Sonraki Haber