Son zamanlarda zayıflamak isteyenler uyguluyor! Hz. Davut Orucu nedir, nasıl tutulur? Hz. Davut Orucu moda mı? Kimler için faydalı?

Son zamanlarda sağlık ve diyet alanında çok duyulan Hz. Davut Orucu nedir? Hz. Davut Orucu nasıl tutulur? Kimler bu oruç için uygundur? Bu orucun bedene ve ruha faydaları ve fazileti ne? İşte merak edilen tüm detaylar...

Hz. Davut Orucu son zamanlarda beslenme yöntemi olarak kullanılır oldu. Peki Hz. Davut Orucu nasıl tutuluyor? Niyet nasıl edilir? Bu oruç kimler için uygun? Hz. Davut Orucu moda mı?

Hz. Davut orucu, bir gün oruç tutup bir gün tutmamaya denilen bir oruç şeklidir. Bu ismin veriliş sebebi Hz. Davut'un (a.s.) bu şekilde oruç tutmuş olmasıdır.

HZ. DAVUT ORUCUNUN FAYDALARI NEDİR?

“En faziletli oruç Davud'un (a.s.) tuttuğu oruçtur; o bir gün oruç tutar, bir gün tutmazdı.”  Hz. Davut orucu, Ramazan ayı dışında istediğiniz zaman tutabileceğiniz bir oruçtur. Oruca başlamadan önce niyet etmeniz ve orucun şartlarına uymanız gerekir.

İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024! Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Dev Derbi Avrupa basınında: F.Bahçe, G.saray'ın partisini mahvetti! Gram altın düştü! İşte 21 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci'nin aşkını haykırdığı o paylaşım...