Son yapılan ankette dikkat çeken sonuç! CHP'den iktidar olur mu?

CHP’nin yerel seçimlerde birinci parti olmasının ardından iktidar umudu artarken, ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan son ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Türkiye geneli yapılan son ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. 

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından Türkiye genelinde 26 ilde yapılan kamuoyu araştırmasında seçmenlere, son yerel seçimde birinci parti olan CHP ile ilgili soru soruldu.

SEÇMENDEN 'CHP İKTİDARI'NA 'HAYIR' OYU

ASAL Araştırma Şirketi, "Türkiye Siyasi Gündemi Nisan ayı Araştırması"nı yayımladı. Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Nisan ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı. 20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, “CHP’nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel’in Türkiye’yi yönetmesini ister misiniz?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 31.5’i bu soruya “Evet” cevabını verirken, yüzde 55.3’ü “Hayır” ve yüzde 13.2’si “Fikrim yok” dedi.

Aynı soruya CHP’li seçmenlerin yüzde 81.6’sı “Evet”, yüzde 10.1’i “Hayır” ve yüzde 8.3’ü “Fikrim yok” cevabını verdi.

“SORUNU ÇÖZECEK PARTİ” SIRALAMASINDA İKİNCİ SIRADA HİÇBİRİ VAR

Ankette katılımcılara, “Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözebilir?” sorusu yöneltildi. Bu soruya cevap verenlerin yüzde 28.8'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 27'lik kesim de Hiçbiri'den yana görüş bildirdi.

  • AK Parti:%28.8

  • Hiçbiri:%27.0

  • CHP:%25.2

  • MHP:%4.1

  • DEM Parti:%3.8

  • Yeniden Refah Partisi:%3.0

  • İYİ Parti:%2.4

  • Zafer Partisi:%1.8

  • Türkiye İşçi Partisi:%1.2

  • Diğer:%2.7

EKONOMİK DURUMUNUN NASIL OLACAĞI SORULDU

Ankette katılımcılara , “Türkiye’nin gelecekteki ekonomik durumunun nasıl olacağını öngörüyorsunuz?” sorusu da yönetildi. Katılımcıların yüzde 15.8’i “Mevcut durumunu korur”, yüzde 21.4’ü “Daha iyi olur”, yüzde 51.9’u “Daha kötü olur” ve yüzde 10.9’u “Fikrim yok” cevabını verdi.

REFAH DÜZEYİNDEKİ DEĞİŞİM SORULDU

Katılımcılara, “Sizce AK Parti’nin 22 yıllık iktidarı döneminde ülkemizin genel olarak refah düzeyinde nasıl bir değişme oldu?” yöneltilen sorusuna da yüzde 30.5’i “İnsanların refah düzeyi azaldı” yüzde 13.7’si “İnsanların refah düzeyi aynı kaldı”, yüzde 47.6’sı “İnsanların refah düzeyi yükseldi” ve yüzde 8.2’si “Fikrim yok” cevabını verdi.

İstanbullular hazırlanın: Hafta sonu elektrik olmayacak! Bahçeli: Kalkışma yapanın başı kesilmeli! TV reyting sonuçları: 17 Mayıs Cuma! Reytinglerde kim birinci oldu?
Sonraki Haber