Beyrut'a giden Macron'a protesto

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından 'destek ziyareti için' ülkeye giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, halk tarafından protesto edildi. Türkiye'nin başını çektiği birçok ülke, hastane ve insani yardım için seferber olurken, Macron'un 'Lübnan'a siyasi akıl vermesi' büyük tepki çekti.

This browser does not support the video element.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'ndan önceki gün meydana gelen ve en az 137 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamanın ardından bugün resmi ziyaret kapsamında Beyrut'a gitti.

Macron'u, Lübnanlı mevkidaşı Mişel Aun karşıladı. Patlamanın gerçekleştiği bölgeye giden Macron, yetkililerden bilgi aldı.

Burada yaptığı ilk açıklamada Macron, "Lübnan siyasi ve ekonomik bir krizle karşı karşıya ve buna acil müdahale edilmesi gerekiyor. Reformlar yapılmazsa Lübnan sıkıntı çekmeye devam eder" dedi.

Lübnan'a destek amacıyla uluslararası bir kampanya koordine etmek istediklerini de söyleyen Macron, "Bu dostluğu, ülkemizin kardeş sevgisini Lübnan halkına getirmek için burada olmalıydım. Ayrıca dinleyebilir, anlayabilir, Beyrut’a ve Lübnan halkına uluslar arası yardım ve destek organize edebilirim" ifadelerini kullandı.

TEPKİYLE KARŞILAŞTI

Öte yandan Macron ziyaret için gittiği Beyrut'ta, halkın protestosuyla karşılaştı. Geniş güvenlik önlemleri arasında çembere alınan Fransız lider, kendisini açıklamaya çalıştı. 

Türkiye'nin başını çektiği birçok ülkenin seferberlik ilan ederek yardıma koştuğu ülkede Macron'un 'reform ve siyasi anlaşmalardan' bahsetmesi Lübnanlıları oldukça kızdırdı.

Lübnan, 1943'te Fransa'nın manda yönetiminden kurtularak bağımsızlığına kavuştu ancak iki ülke arasındaki yakın ekonomik ve siyasi ilişkiler bulunuyor.

ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI!