Dışişleri Bakanlığı'ndan Charlie Hebdo'ya kınama

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, Hz. Muhammed'in karikatürlerini yeniden yayımlayacağını açıklayan Charlie Hebdo dergisini kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Dinimize ve Peygamberimize yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararını şiddetle kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

2015 yılında Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle silahlı saldırıya uğrayan ve 11 çalışanı ölen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, dün, söz konusu çizimleri yeniden yayımlayacağını açıkladı.

Söz konusu olaya tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, "Charlie Hebdo dergisinin dinimize ve Peygamberimize yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararını şiddetle kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

Dışişleri'nden skandal olaya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;

''Charlie Hebdo dergisinin dinimize ve Peygamberimize yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararını şiddetle kınıyoruz.

Müslümanlara yönelik bu hakareti ve saygısızlığı basın, sanat veya ifade özgürlüğü ile gerekçelendirmek mümkün değildir. Başta Cumhurbaşkanı Macron olmak üzere Fransız makamlarının bu konuyu ifade özgürlüğü kapsamında izah etme çabaları da kabul edilemez.

Her fırsatta kendilerinin demokrat ve özgürlükçü olmalarıyla övünenlerin İslam ve yabancı düşmanlığını körükleyen bu tür ırkçı ve ayrımcı eylemleri kullanarak, Fransa ve Avrupa’daki yeni kuşak faşistlerin ve ırkçıların değirmenine su taşıdıklarını iyi bilmeleri gerekir.

Kendi ülkesinde barış içinde yaşayan milyonlarca Müslümanı her gün farklı şekilde ötekileştirmeye kalkan bu hastalıklı zihniyet toplumsal uyum, birliktelik ve eşitliğe darbe vurmaktadır. Buna bilinçsiz şekilde sahip çıkanlar ise kendi toplumsal barışlarına zarar verdiklerinin farkında olmalıdır.

Avrupa’daki dostlarımızı ve siyasileri son günlerde giderek artan ve kutsal değerlerimizi hedef alan bu tür saldırılara karşı net tavır almaya davet ediyoruz.''

NE OLMUŞTU?

7 Ocak 2015 tarihinde, yerel saatle 11.30'da Fransızca yayın yapan hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine silahlı saldırı yapılmıştı.

Saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı.

O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! 1 Mayıs borsada işlem yapılabilecek mi? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Şırnak'tan acı haber: 2 şehidimiz var!
Sonraki Haber