Sokak ve restoranda sevilen lezzet! Midye dolma tarifi! Midye dolma malzeme listesi ve yapılışı...

Masterchef'te yapılmasının ardından midye dolma tarifi araması yapılmaya başladı. Deniz ürünü sevenlere ve 'Denizden babam çıksa yerim' diyenlere bekledikleri tarif geldi. Sağlıklı ve faydalı olan aynı zamanda da damağınızı şenlendirecek efsane sokak lezzeti midye dolma tarifinde neler var? Peki, midye dolma nasıl yapılır? En güzel midye dolma malzeme listesi ve püf noktalarını sizler için hazırladık.

Ülkemizin en çok Ege ve Marmara bölgesinde yapılan midye tarifi yıllardır sokak lezzetlerinin başında geliyor. En sevilen lezzetlerden biri olarak midye dolma evde de yapmak isteyeceğiniz bir lezzet.

MİDYE DOLMA NASIL YAPILIR?

Malzeme listesi

25 adet midye

İçi için:

1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

MİDYE DOLMA YAPILIŞI

İlk aşamada dış yüzeyleri bulaşık teli ile iyice temizlenir.
Daha sonra geniş bir tencereye tek sıra dizilp 1 su bardağı su ile haşlanır.
Midyelerin arasına bıçağın ucu girebilecek kadar açılınca midyeler süzülür. Bu işlemi yapmak için, midyelerin başında beklenmelidir. Çünkü içinin pişmemesi gerekiyor.
Midyenin içinde, sakalı denilen küçük bir yosun parçası bulunur. Midyenin etine zarar vermeden o parça koparılıp temizlenir.
Yine hassas bir şekilde midyeler soğuk sudan geçirilip süzülür. Böylece doldurulmaya hazır hale gelir.
Diğer tarafta ince kıyılmış soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra pirinç ve tuz ilave edilir, yarım su bardağı suyla pişirilir.
Çok pişirmemelidir. Çünkü midyelerle de pişecek.

İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024! Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Dev Derbi Avrupa basınında: F.Bahçe, G.saray'ın partisini mahvetti! Gram altın düştü! İşte 21 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci'nin aşkını haykırdığı o paylaşım...