Siyahi Kleopatra'ya tepki var: "Tarihi yanlış yansıtıyor"

Netflix'in yeni belgeseli "Kraliçe Kleopatra" Mısır'da büyük tepki çekti. Mısır'ın son firavunu Kleopatra'yı siyahi bir kadın olarak tanıtan belgesel için Mısırlı yetkililer "Tarihi yanlış yansıtıyor" açıklaması yaptı.

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından olan Netflix'te yayınlanan, Kleopatra'nın hayatını anlatan 8 bölümlük dizi/belgesel, Mısırlıların tepkisi aldı.

Dizide Kleopatra'nın siyahi bir kadın olarak gösterilmesi üzerine Mısır, yazılı bir açıklama yaparak dizinin yayınlanmamasını talep etti. Mısırlı yetkililer, Kleopatra'nın kökenlerinin Makedonya ve Yunanistan'a dayandığını söyledi.

"TARİHİ DOĞRU YANSITMIYOR"

"Afrika Kraliçeleri: Kleopatra" isimli belgesel "Mısır tarihini yanlış gösterdiği" öne sürülerek Mısır'da yargıya taşındı.

Mısır Turizm Başkanlığı, Kleopatra'nın "açık tenli" ve "Helenistik bir görünümü" olduğunu öne süren detaylı bir açıklama yayınladı.

OYUNCUYA IRKÇI MESAJLAR YAĞIYOR

Netflix'in dizisinde Kleopatra'yı canlandıran 37 yaşındaki İngiliz oyuncu Adele James, Twitter'dan bir görsel yayınlayarak kendisine gelen ırkçı mesajları gösterdi.

Mısırlı bir avukat ise dijital platformu dava ederek platformun Mısır'da kapatılmasını istedi. Aynı avukat, yapımın, Mısır’ın basın yasalarını ihlal ettiğini de savundu.

KÖKENİ TARTIŞMA KONUSU

Belgeselin yapımcısı ise gelen tepkilerin ardından "Kleopatra'nın kökeni hala tartışma konusu. Eğer rol alanları beğenmiyorsanız, yapımı izlemeyin” dedi.

Will Smith'in eşi ünlü oyuncu Jada Pinkett Smith, yapımcı olduğu belgeselin seslendirmesini üstleniyor.

Smith, Kleopatra tercihi ile ilgili olarak “Siyah kraliçelerin hikayelerini görme ya da duyma şansımız her zaman olmuyor. Bu da benim, kızım ve topluluğumuz için çok önemliydi çünkü bu örnek hikayelerden çok fazla var” diyor.

69 yılında İskenderiye'de doğan Kleopatra, Büyük İskender'in kurduğu Yunanca konuşan hanedanın son kraliçesiydi. Kleopatra’nın annesinin kimliğine dair bir bilgi bulunmazken Kleopatra'nın Mısırlı veya Afrika’nın başka yerlerinden olabileceği dile getiriliyor.

O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! 19 Nisan 2024 Borsa günü yükselişle tamamladı! CHP'deki 'liyakatli' atamalarda bugün: O kadrolaşma ifşa oldu...
Sonraki Haber