Sokol Cikalleshi fırtınası... Konyaspor'dan evinde Başakşehir karşısında müthiş geri dönüş

Konyaspor yeni sezona 2 maçta 6 puanla başladı. Yeşil-Beyazlılar 2 maçta da golü son dakikalarda buldu, 2 golde de Sokol Cikalleshi imzası var. İlk hafta Sivas deplasmanından galip ayrılan İlhan Palut'un takımı bu hafta da evinde Başakşehir karşısında müthiş bir geri dönüşe imza attı.

Süper Lig'in 2. haftasında Başakşehir'i ağırlayan Konyaspor, ilk yarısını 0-1 geriden kapattığı maçta 87'de bulduğu golle 2-1 galip geldi. Sezona Sivasspor deplasmanında tek golle kazanarak başlayan Yeşil-Beyazlılar o maçta da golü 88'de bulmuştu.

Teknik direktör İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor, Süper Lig'e 2'de 2'yle başladı. Sezonun evindeki ilk maçında Başakşehir'le kozlarını paylaşan Konya ekibi, 45+1'de yediği golle devre arasında 0-1 geride girdi ama müthiş bir geri dönüşe imza attı.

İstanbul ekibinin geçen sezon devre arasında Yeni Malatyaspor'dan kadrosuna kattığı orta saha oyuncusu Youssouf Ndayishimiye, golü atan isimdi. D. Aleksic'in pasına hareketlenen Burundili, ceza sahası sağ çaprazdan sert vurdu gol oldu: 0-1.

CİKALLESHİ'DEN 2 MAÇTA 6 PUAN

51'de Skubic'in pasını gole çeviren Endri Çekici, beraberliği getirdi. Galibiyet golü ise 87'de Sokol Cikalleshi'den geldi. 31 yaşındaki Arnavut golcü, ilk hafta Sivas deplasmanında da 88'de attığı golle 3 puanı getirmişti. Konyaspor'a geçen yaz Akhisarspor'dan bedelsiz transfer edilen golcü oyuncu, geçen sezonu 35 maçta 8 gol, 3 asistle tamamlamıştı.

AYKUT KOCAMAN 2'DE 0'LA BAŞLADI

Süper Lig'e evinde Alanyaspor'a 0-1 mağlup olarak başlayan Başakşehir 2'de 0 yaptı. Turuncu-Lacivertliler 3. haftada Kayserispor'u ağırlayacak. Teknik direktör Aykut Kocaman, eski takımı Konyaspor'a mağlup oldukları maçın ardından basın toplantısında şunları söyledi:

"Sezonu güçlü bir şekilde kapatmıştık. Başlarken de bunu devam ettirmekti amacımız. Maçı kazanmaya yakın oynasak da kaybettik. Konya'ya gelirken de durumu çevirme, yön arama halindeydik. Rakibimiz de son derece zor bir Sivas deplasmanından galibiyetle dönmüştü, morali ve öz güveni yüksekti. Son maçtan dolayı değil, genel olarak birbirini tamamlayan, enerjisi yüksek bir grupla karşılaştık."

"Maçın ilk yarısı top daha fazla bizde, atak üstünlüğü Konyaspor'daydı. İlk yarının ortalarında topla olan üstünlüğümüzü hissettirmeye başladık. Savunma arkasına koşular, oyunu kaleye itme ve baskı şeklinde. Hemen meyvesini verdi, berabere bitmesi beklenen ilk yarı bizim üstünlüğümüzle sonuçlandı. Devre arasında, az önce söylediğim faktörler nedeniyle maçın böyle bitme ihtimali çok gözükmüyordu. Konyaspor’un enerjisini hissederek bunları söyledim. Top kayıplarımızın artması kalemize gelen golle sonuçlandı. Sonra daha fazla rakip kaleye gitmeye başladık. Maçın böyle bitmesi beklenirken, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma hali oldu. Hızlı bir atakla kayıp, tam böyle Konyaspor’un ne yapacağını tarif ettiğimiz gollerden birini yedik."



ERSAN PARLATAN: ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan ise, “Çok mutluyuz geriye düşüp soyunma odasına gittik. Oyuncuları motive edip, koca 45 dakika olduğunu ve her şeyi değiştirebileceğimizi aktardık. İlk devre istediğimiz oyunu sergileyemedik ama yine de dengeli bir oyunumuz vardı. Ceza sahasına girişimlerimiz oldu. Topun gerisinde bekleyen geçiş hücumuyla etkili olmaya çalışan bir görüntü sergiledik. Daha önde baskı yaparak rakibin oyun kurulumunu bozarak oynadık. Skora denge getirdik, hamlelerimiz ve oyuncu değişikliklerimizi kazanmak adınaydı Cikalleshi’nin golü bize galibiyeti getirdi. Gerçekten önemli bir galibiyet aldık. Çünkü 0-1 yenik duruma düşmüştük. Takımın reaksiyon göstermesi ve kazanmamız, takım adına çok iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Döviz mevduatları 3.2 milyar dolar azaldı Ahmet Türk'e 10 yıl, Figen Yüksekdağ'a 23 yıl 6 ay hapis cezası! İş Bankası ve Anadolu Sigorta'dan ihracata önemli katkı
Sonraki Haber