Şirin Payzın'ın provokatif yayınına Halk TV sunucusu bile isyan etti

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Hatay'da Gazeteci Şirin Payzın, yayın yaptı. Payzın, deprem bölgesi Antakya'dan bağlandığı canlı yayında, bölgede yağmalama olduğunu söyledi. Payzın, "Burada maalesef düzensiz göçmenler çok fazla. 700 bin civarı. İlk üç gün inanılmaz yağmalama oldu" dedi. Payzın'ın göçmenlerle ilgili bu sözlerinin tepki alması üzerine Halk TV sunucundan açıklama geldi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıcı etkilere sahip oldu.

Depremden en çok etkilenen iller arasında olan Hatay'dan bölgedeki gelişmeleri aktaran Şirin Payzın, Halk TV canlı yayınına bağlanarak izlenimlerini aktardı.

Hatay'da çok fazla düzensiz göçmen olduğunu aktaran Payzın, çok fazla yağmalama olduğunu, insanların can güvenliklerinden endişe ettiklerini aktardı.

"Burada maalesef çok fazla düzensiz göçmen var 700 bin civarı. İlk 3 gün inanılmaz yağma oldu. Maalesef insanlık suçları yaşandı" diyen Payzın, ara sokaklarda polis ve askerin devriye gezdiğini aktardı.

Payzın'ın canlı yayındaki açıklamaları şöyle:

"Burada maalesef çok fazla düzensiz göçmen var 700 bin civarı. İlk 3 gün inanılmaz yağma oldu. İnsanlar can güvenliklerinden şüphe ettiler. şimdi ara sokaklarda polis ve asker devriye geziyor. Maalesef insanlık suçları yaşandı. Çıkarılan cenazelerin parmaklarından alyansları, yüzükleri alındı. İnsanların evleri yağma edildi. Şimdi askerin polisin devriye geziyor olması bir nebze insanları rahatlatmış durumda."

HALK TV: YORUMCUNUN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİ, PAYLAŞMIYORUZ

Şirin Payzın'ın açıklamalarının ardından Halk TV bu sözlerin Payzın'ı bağladığını ifade etti. Halk TV izleyicilerden yorum tepki alındığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Az önce araziden yaptığımız yayında asayiş olaylarına ilişkin Şirin Payzın'ın yaptığı yoruma izleyicilerimizin yoğun tepki gösterdiği gözlemleniyor. Biz Halk TV olarak hiçbir insana dil, din, ırk penceresinden bakmadığımızı tekrar hatırlatmak isteriz. Biraz önceki yorumlar yorumcunun kişisel görüşleridir ve Halk TV ailesi olarak bunları paylaşmamız mümkün değildir."

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş bekliyoruz Kayıp ekonomist Korhan Berzeg olayında sıcak gelişme! Cumhurbaşkanı'ndan şehit Emrah Büke'nin ailesine başsağlığı mesajı
Sonraki Haber