Trabzonspor'dan Simone Edera atağı

Trabzonspor sezonu kapatan Abdülkadir Ömür'ün alternatifini İtalya'da buldu. Bordo-Mavililer, Torino'nu 24 yaşındaki İtalyan futbolcusu Simone Edera'yı satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralamak için girişimlere başladı.

Ara transfer döneminde hücum hattını güçlendirmek isteyen Trabzonspor, milli yıldızı Abdülkadir Ömür'ün sakatlanıp sezonu kapatmasıyla sarsılmıştı... Bordo-Mavililer şimdi kadro kalitesini arttırmak adına 1 değil 2 transfer yapmak zorunda kaldı. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın listesindeki isimlerden birinin Simone Edera olduğu ve İtalyan sağ açık için girişimlerin sürdüğü öğrenildi.

Torino'nun 24 yaşındaki futbolcusunu kiralamak isteyen Karadeniz ekibi, İtalyan kulübüyle temas halinde. Ara transferde ilk olarak Gençlerbirliği'ninde 2.5 milyon euro bonservisle Berat Özdemir'i kadrosuna katan ve orta sahadaki ihtiyacı gideren Trabzonspor, Edera transferinde Lecce'yle kapışıyor.

İtalya basınında yer alan haberlere göre bordo-mavililerin 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusunu satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği ve görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Ayrıca Simone Edara için İtalya Seri B ekiplerinden Lecce’nin de devrede olduğu ve oyuncuyu bonservisiyle birlikte kadrolarına katma noktasında ısrarcı oldukları ifade edildi.

Torino altyapısından yetişen ve son 3 sezonu Venezia, Parma ve Bologna'da kiralık olarak geçiren Edera, bu sezon takımda kalmıştı ancak yine fazla forma şansı bulamamıştı. İtalya 21 Yaşaltı Milli Takımı'nda 3 kez forma giyen genç futbolcu bu sezon Serie A'da 2 kez yedekten oyuna girerken, İtalya Kupası'nda da 2 kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Trabzonspor Edera transferini gerçekleştirmesi durumunda, İtalyan oyuncu ilk kez ülkesinin dışında bir takıma transfer olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan taşralara tasarruf ayarı PKK'ya Fırat Kalkanı bölgesinde darbe! Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan büyük başarı
Sonraki Haber