Şimdi sırada enflasyon var

Son yılların tüm dünyada en önemli seçimi olan Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açık ara kazanarak büyük bir zafer elde etti. Halk ülke güvenliğine, yapılan yatırımlara, dünyada artan itibara oy verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, dün yaptığı konuşmada bundan sonraki ekonomik hedefler konusunda önceliğin enflasyon olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün ekonomi ile ilgili bölümüne bakıldığında bundan sonra hangi politikaların izleneceği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceliği enflasyona verecek. Zaten uzun süredir üretimin artması için özellikle tarımsal üretime büyük destekler veriliyor. Enerji üretimi ve yeni kaynakların bulunması bu açıdan önemli. Yeni petrol ve doğalgaz kaynakları bulundukça enflasyonda önemli düşüşler gerçekleşecek.

Erdoğan’ın dünkü konuşmasında diğer başlıklar şöyle oldu: Refah kayıplarının telafisi. Güçlü bir ekonomi yönetimi. Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi. İstihdam odaklı bir üretim ekonomisi. Bu maddeler zaten önceden başlayan çalışmaları içeriyor. Yeni kabine oluştuğunda bunların hızla gündeme alınacağını göreceğiz.

Düşük faiz ve ihracatı önceleyen AK Parti’nin yol haritasına göre, 2028’de yıllık ihracat hedefi 400 milyar dolar olarak belirlendi. Ekonomide büyümeyi hedef alan programda, finansmana ulaşımı kolaylaştıran adımlar devam edecek. Enflasyonda 2023 için yüzde 22.3’te, 2024 için yüzde 8.8 hedefleri konuldu. Ancak, enflasyonla mücadele pahasına büyümeden vazgeçilmeyecek.

ERDOĞAN İLE ŞİMŞEK ARASINDAKİ EMEKLİ ZAMMI KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI! Fenerbahçe'nin Avrupa maçına Alman hakem Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı!
Sonraki Haber