"Ayasofya'ya ilk kez ayakkabısız giriyorum" dedi ve...

Ayasofya-ı Kebir Camii bugün tarihe geçecek bir organizasyon ile yeniden ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cuma namazına yoğun ilgi vardı.

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan namaz sonrasında 350 bin kişinin Ayasoyfa'daki bu tarihi cuma namazına iştirak ettiğini duyurdu.

Erken saatlerde meydanları dolduran vatandaşların yüksek seviyede duygu yoğunluğu yaşadığı tarihi cuma namazında unutulmaz anlar yaşandı.

En az dışarıdaki vatandaşlar kadar cami içindeki davetliler de çok heyecanlıydı. Bu tarihi ana tanıklık eden SuperHaber mikrofonuna konuşan Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan yaşadığı mutluluğu aktarırken sevinç gözyaşları döktü.

"Ayasofya'ya ilk defa ayakkabısız giriyoruz" diyen Eraslan benzer bir temenniyi Mescid-i Aksa ve Kurtuba için de dile getirdi.

İşte Eraslan'ın o sözleri;

"86 yıl sonra esaretin kırıldığı gün Ayasofya'nın ve bizim için uzun bir rüya idi, uzun bir dua idi. Bugün o görülmüş rüyaların edilmiş duaların tabir edildiği bir gün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin sağlam iradesiyle 86 yıldır aralıksız ettiği duaların yüzü suyu hürmetine Ayasofya'ya ilk defa ayakkabısız giriyoruz.

Bu bizi çok duygulandırıyor, çok büyük bir rüya idi Allah bize bunu nasibetti, Elhamdilüllah! İnşallah Mescid-i Aksa'nın da yasağı bir gün kalkar, inşallah Kurtuba'mızın da yasağı bir gün kalkar."

Türk halkına "Yahudi düşmanı" diyen Yılmaz Özdil'e sert tepki Tansiyon bir anda yükseldi! Canlı yayını kestiler... SÜLEYMANCILAR'A YENİ SUÇLAMA! Hareketli ve sabit deniz hedefi atışları tam isabet "Erdoğan, Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük liderdir" BEKA SORUNU VURGUSUYLA NE ÖNERDİ?