Sessiz katil! 4'ü çocuk 16 can aldı...

Havaların soğuması ile birlikte sessiz bir katil son 30 günde Türkiye'nin dört bir yanında tam 16 can aldı. Bunlardan 4'ü çocuktu. Aynı sessiz katil yüzünden 199 kişi de hastanelere başvurdu. Bu sessiz katilin adı soba, şofben, baca kaynaklı zehirlenmelerin baş aktörü karbonmonoksitten başkası değil. İşte karbonmonoksitin yol açtığı ağır bilanço ile sessiz katilden korunma yöntemleri...

Havaların soğumasıyla birlikte yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri artmaya başladı. Son bir ayda Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde meydana gelen karbonmonoksit sızması sonucu 199 kişi zehirlendi. 199 kişiden 16’sı hayatını kaybetti.

‘Sesiz Katil’ olarak tanımlanan karbonmonoksit zehirlenmesi kurbanları arasında çocuklar da var…

3 yaşındaki Zelal, 10 yaşındaki Hasret, 11 yaşındaki Mustafa ve 13 yaşındaki Ramazan, yattıkları uykudan bir daha kalkamadı.

Ajansların geçtiği haberlere göre son 30 günde 28 farklı zehirlenme vakası meydana geldi. En çok karbonmonoksit zehirlenmesinin yaşandığı şehirler Ankara (4) ve Niğde (4) oldu.

Son bir ayda karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı vakaların görüldüğü şehirler ve etkilenen kişilerin (kırmızı renkli isimler hayatını kaybetti) istatistikleri şöyle:

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi! En büyük katkı Fenerbahçe'den