Selçuk Bayraktar yapay zeka projesini anlattı! ChatGPT’ye yeni ve Türk rakip...

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Türk yapay zeka müjdesini verdi. Bayraktar katıldığı bir panelde Türk mühendislerin geliştirmiş olduğu bir yapay zeka modeli üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı. 'Baykar AI' ismi ile sürdürülen proje bütün dilleri kapsayacak şekilde geliştiriliyor. İşte detaylar...

İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası startup zirvesi Take Off’ta, konuşma yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin teknolojik olarak önemli bir hamle yapmasına katkı sağlayacak bir projeyi paylaştı. 

Dünyaca ünlü olan ve önde gelen firmaların yapay zeka teknolojine geliştirme yönünde önemli adımlar attığı günümüzde Türk yapay zeka modeli 'Baykar AI' piyasaya çıkacak.  

"TÜRKÇE MERKEZLİ YAPAY ZEKA"

Panelde konu hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen bir girişimle, bütün dilleri kapsayacak şekilde Türkçe merkezli bir doğal dil işleme projesini başlattıklarını duyurdu. 

Şimdilik Baykar AI olarak adlandırılan proje, bütün dilleri kapsayacak şekilde geliştirilecek. Bayraktar, amaçlarının da dil bariyerlerini aşmak ve küresel ölçekte etkileşimde bulunmak için kullanıcı dostu bir çözüm sunmak olduğunu söyledi.

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu! MasterChef'in 14. yarışmacısı kim olacak? İşte fragman... Selçuk Bayraktar Betül'ün gökyüzü hayalini gerçekleştiriyor!
Sonraki Haber