Şehit Yüzbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında+ teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Mahmut Top memleketi Samsun'un Havza ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Yüzbaşı Mahmut Top'un şehit olduğu çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Havza Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top'un cenazesi, Karşıyaka Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardındın cenaze namazının kılınacağı Kevser Camisi'ne getirildi.

Şehidin eşi Kübra Top ve kız kardeşi, askerlerin omzunda taşınarak getirilen ay yıldızlı bayrağa sarılı tabuta uzun süre sarıldı.

Cenaze namazının ardından Şehit Yüzbaşı'nın tabutu cenaze arabasına kadar omuzlarda taşındı. Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tabuta omuz verenler arasındaydı. 

Şehidin çocukları Hilal Başak (3) ve Gökhan Korkut (2) bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra cenaze aracına konulan tabuta dokunarak babalarına veda ettiler.

Büyük acı çeken şehidin annesi Mevlüde ve babası Şevket Top'u ise yakınları teskin etmeye çalıştı.

Törende şehidin yakınları ile Samsun Valisi Zülküf Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletvekilleri, diğer protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Şehidin cenazesi Havza İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top, Van'ın Çatak ilçesi kırsalında, dün 3 teröristin etkisiz hale getirildiği "Yıldırım-10 Norduz Operasyonu" sırasında şehit olmuştu.

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin saati ve yeri belli oldu Diyarbakır'da kan donduran olay! Lise öğrencisi, müdürü bıçakladı! Merkez’den faiz oranlarıyla ilgili kritik açıklama geldi
Sonraki Haber