SED kapsamında öğrencilere aylık 1.600 TL burs veriliyor! İşte SED İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite burs başvurusu...

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine müjde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED (Sosyal Ekonomik Destek) kapsamında başvuru yapan ve başvurusu onaylanan öğrencilere 1600 TL ödeme yapılacak. Başvurusu onaylanan öğrenciler ödemelerini PTT üzerinden alabilecek. İşte detaylar...

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) çerçevesinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla 1.600 TL yardım parası ödeneciği ifade edildi. Diğer taraftan ödemeler en yakın PTT şubesinden alınabilecek. 

SED ÖĞRENCİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında ödeme almak isteyen öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapacak. Öğrencilerin, e-Devlet sistemine girip T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönlendirecek sayfaya erişim yapılmaları gerekiyor. 

AİLE BAKANLIĞI SED ÖĞRENCİ BURS BAŞVURUSU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

AYIN 15'İNDE HESAPLARAYATACAK

1.600 TL öğrenci yardımı başvurusu tamamlandıktan ve onaylandıktan sonra her ay size en yakın PTT şubesinden T.C. kimlik kartınızla ödemenizi alabilirsiniz. Diğer taraftan öğrenci yardımı paralarının ayın 15’inden itibaren hesaplara geçtiği vurgulandı.

3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı! Koç'un oğlu mağlubiyet sonrası çıldırdı! Oyuncuların üzerine yürüdü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu ata tecavüz ederken suçüstü yakalandı!
Sonraki Haber